vineri, 29 aprilie 2011

Concentrarea constiintei

Noi traim unii cu altii dar nu stim ce inseamna sa traiesti in cuplu. Putem trai ani de zile fara sa aflam acest lucru. Priviti pretutindeni in lume: oamenii traiesc impreuna, nimeni nu traieste singur: sotii cu sotiile, sotiile cu sotii, parintii cu copiii, parintii cu prietenii. Toti traiesc alaturi de alti oameni. Viata nu exista decat in asociere, dar stiti voi ce inseamna asocierea?

Traiesti alaturi de o sotie timp de 40 de ani si poate ca nu ai trait impreuna cu ea nici macar o singura clipa. Chiar si cand faci dragoste cu ea, te gandesti la alte lucruri. Nu esti prezent, iar dragostea devine un act mecanic.



Cel mult, noi ne toleram unii pe altii. Iar atunci cand gandesti in termeni de toleranta, viata impreuna devine suferinta. Asa se explica de ce spunea Jean-Paul Sartre ca celalalt inseamna iadul ... caci alaturi de el nu faci decat sa suferi, esti dominat. Celalalt iti face probleme, iar tu iti pierzi libertatea si fericirea. Viata in cuplu devine o rutina, ceva ce trebuie tolerat. Daca va tolerati reciproc, cum ati putea cunoaste frumusetea vietii in cuplu? Este imposibil.

Voi nu stiti ce inseamna casnicia, caci acest cuvant inseamna celebrarea vietii in cuplu. Ea nu se reduce la un certificat. Niciun oficiu de la primarie nu va poate darui o casnicie, niciun preot nu va poate face acest dar. Casnicia inseamna o revolutie uriasa in planul fiintei, o imensa transformare a modului de viata, care nu se poate petrece decat daca ajungeti sa celebrati statul impreuna, daca celalalt nu mai este pur si simplu celalalt, daca dvs. Nu mai sunteti pur si simplu dvs. Cei doi nu mai sunt doi, intre ei a aparut o punte, au devenit unul, dintr-o anumita perspectiva. Din punct de vedere fizic raman doi, dar in ceea ce priveste fiinta lor interioara, au devenit una. Poate ca sunt cei doi poli ai existentei, dar existenta lor este una singura. A aparut o punte.



Foarte rar se intampla sa dai de o casnicie adevarata. Oamenii traiesc impreuna pentru ca nu pot trai singuri. Retineti: pentru ca nu pot trai singuri, acesta este unicul motiv pentru care traiesc impreuna. Sa traiesti singur nu este deloc confortabil, cheltuiesti mai multi bani, este dificil. De aceea traiesc oamenii impreuna. Motivatiile lor sunt in totalitate negative.



Un barbat urma sa se casatoreasca, iar cineval-a intrebat: "Ai fost intotdeauna impotriva casatoriei? Cum se face ca ti-ai schimbat parerea?"

Omul a raspuns: "Se apropie iarna si se pare ca va fi una foarte friguroasa. Costurile cu incalzirea ma depasesc, iar o nevasta mi se pare mai ieftina!".



Aceasta este logica. Traiti unii cu altii deoarece este mai confortabil, mai convenabil, mai ieftin. Sa traiesti singur este intr-adevar dificil: o nevasta iti poate aduce atat de multe lucruri. Iti poate face menajul, iti poate gati, poate fi o slujitoare, o ingrijitoare - atat de multe lucruri. Ea reprezinta cea mai ieftina mana de lucru din lume. Face atatea lucruri fara sa fie platita deloc. Totul este doar o forma de exploatare.

Casnicia este o forma de exploatare, nu un act de comuniune. De aceea, ea nu conduce in mod normal la fericire. Nu are cum. Cum s-ar putea naste floarea nectarului din radacinile exploatarii?



Mai exista si asa-zisii vostrii sfinti, care afirma ca voi sunteti nefericiti deoarece traiti in familie, deoarece traiti in lumea exterioara. Ei spun: "Renuntati la toate, parasiti totul!" Logica lor pare sa fie justa, dar nu pentru ca este intr-adevar justa, ci pentru ca voi nu ati cunoscut comuniunea. Daca ati fi cunoscut fericirea prin comuniune, i-ati fi luat pe toti in ras. Cine a cunoscut fericirea prin comuniune l-a cunoscut pe Dumnezeu; cine a cunoscut adevarata casnicie, l-a cunoscut pe Dumnezeu, caci iubirea este cea mai directa cale catre acesta.

Voi nu cunoasteti insa comuniunea si traiti impreuna fara a sti ce inseamna acest lucru; traiti in acest fel timp de 70-80 de ani, fara a sti ce este viata. Rataciti, fara a prinde radacini in solul fertil al vietii. Treceti de la un moment la altul fara sa savurati vreunul. Aceasta stiinta de a trai viata nu vi se daruieste la nastere; ea nu este ereditara.

Viata apare odata cu nasterea, dar intelepciunea, experienta, extazul - acestea trebuie sa fie invatate. Savoarea vietii trebuie invatata, trebuie sa cresteti, sa va maturizati pentru a o putea trai.

Viata nu poate fi cunoscuta decat la maturitate. Dar voi traiti si muriti ca niste copii. Nu cresteti niciodata. Nu ajungeti la maturitate.

Ce este maturitatea? A fi copt din punct de vedere sexual nu inseamna a fi matur. Intrebati-i pe psihologi: acestia afirma ca varsta mentala medie a adultului ramane undeva pe la 13-14 ani. Corpul fizic creste, dar mintea isi opreste cresterea pe la varsta de 13 ani. Nu-i de mirare ca va comportati atat de prosteste, ca viata voastra este doar un lung sir de nazbatii! O minte care nu a crescut nu poate face decat prostii.



O minte imatura va arunca intotdeauna responsabilitatea pe ceilalti. Va simtiti nefericiti si sunteti convinsi ca sunteti asa din cauza ca cei alaturi de care traiti va fac viata un iad. "Celalalt este iadul". Dupa parerea mea, aceasta afirmatie a lui Sartre este foarte imatura. Pentru un om matur, celalalt poate deveni la fel de bine si raiul. De fapt, el este ceea ce sunteti deja voi, caci el nu este decat oglinda in care va priviti.

Cand spun maturitate, ma refer la o anumita integritate interioara. Aceasta nu va aparea decat atunci cand veti inceta sa-i mai faceti pe altii responsabili pentru suferintele voastre, cand veti incepe sa intelegeti ca voi sunteti singurii responsabili pentru ele. Acesta este primul pas catre maturitate: eu sunt responsabil. Orice s-ar intampla, eu sunt vinovat.

Daca va simtiti trist, puneti-va intrebarea: "A cui este vina?" Daca acceptati ca este vina voastra, mai devreme sau mai tarziu veti inceta sa faceti foarte multe lucruri pe care le faceti la ora actuala.

La inceput, vi se va parea o povara, caci acum nu veti mai putea arunca vina pe altcineva. Dar trebuie sa v-o asumati ....



Daca ati continua sa aruncati responsabilitatea asupra altora si toti ar face ceea ce le spuneti sa faca, mai devreme sau mai tarziu v-ati sinucide. In cele din urma, nu ati mai avea asupra cui sa aruncati vina.



De aceea, este bine sa va pastrati cateva mici greseli; asta ii ajuta pe ceilalti sa fie fericiti.



Oamenii traiesc cate 70 de ani, vieti la rand, fara sa stie ce este viata. Ei nu ajung la maturitate, nu se integreaza, nu sunt centrati. Ei nu traiesc decat la periferie.

Daca periferia voastra se intalneste cu periferia altora, ciocnirile sunt inevitabile. Pe de alta parte, daca sunteti tot timpul preocupati de greselile altora, nu puteti trai decat la periferie. Daca veti realiza ca "Eu sunt singurul responsabil pentru existenta mea. Orice s-ar intampla, eu sunt cauza care a generat acest lucru", atunci constiinta voastra trece brusc de la periferie in centru. Abia acum incepeti sa deveniti centrul existentei voastre.



De acum inainte veti putea face foarte multe lucruri. Daca nu va place ceva, puteti renunta la el; daca va place altceva, il puteti adopta. Daca vi se pare ceva adevarat, il puteti urma; daca simtiti ca nu este adevarat, puteti sa-l evitati, caci acum sunteti centrat si inradacinat in sine.

Dumnezeu&stiinta

ACEASTA DEMONSTRATIE A FOST FACUTA IN ANUL 1921...
DUPA ACEEA AU APARUT SI ALTE DEMONSTRATII... DAR ASTA RAMANE IN ISTORIE :)

Intr-o sala de clasa a unui colegiu, un profesor tine cursul de filozofie.

- Sa va explic care e conflictul intre stiinta si religie. Profesorul ateu face o pauza si apoi ii cere unuia dintre noii sai studenti sa se ridice in picioare

- Esti crestin, nu-i asa, fiule?
- Da dle, spune studentul
- Deci crezi in Dumnezeu?

- Cu siguranta

- Dumnezeu e bun?

- Desigur, Dumnezeu e bun.

- E Dumnezeu atotputernic? Poate El sa faca orice?

- Da

Tu esti bun sau rau?

Biblia spune ca sunt rau.

Profesorul zambeste cunoscator. Aha! Biblia! Se gandeste putin. Uite o problema pt tine. Sa zicem ca exista aici o persoana bolnava si tu o poti vindeca. Poti face asta. Ai vrea sa il ajuti? Ai incerca?
Da, dle. As incerca.
Deci esti bun.

N-as spune asta.

Dar de ce n-ai spune asta? Ai vrea sa ajuti o persoana bolnava daca ai putea. Majoritatea am vrea daca am putea. Dar Dumnezeu, nu.

Studentul nu raspunde, asa ca profesorul continua.
El nu ajuta, nu-i asa? Fratele meu era crestin si a murit de cancer, chiar daca se ruga lui Isus sa-l vindece. Cum de Isus e bun? Poti raspunde la asta?

Studentul tace.

Nu poti raspunde, nu-i asa? El ia o inghititura de apa din paharul de pe catedra ca sa-i dea timp studentului sa se relaxeze.
Hai sa o luam de la capat, tinere. Dumnezeu e bun?

Pai., da, spune studentul

Satana e bun?

Studentul nu ezita la aceasta intrebare:
- "Nu"

De unde vine Satana?

Studentul ezita. De la Dumnezeu.

Corect. Dumnezeu l-a creat pe Satana, nu-i asa? Zi-mi, fiule, exista rau pe lume?
Da, dle.

Raul e peste tot, nu-i asa?Si Dumnezeu a creat totul pe lumea asta, corect?

Da

Deci cine a creat raul? Profesorul a continuat. Daca Dumnezeu a creat totul, atunci El a creat si raul. Din moment ce raul exista si conform principiului ca ceea ce facem defineste ceea ce suntem, atunci Dumnezeu e rau.

Din nou, studentul nu raspunde.

Exista pe lume boli? Imoralitate? Ura? Uratenie? Toate aceste lucruri groaznice, exista?

Studentul se foieste jenat.

Da

Deci cine le-a creat?

Studentul iarasi nu raspunde, asa ca profesorul repeta intrebarea. Cine le-a creat? Niciun raspuns. Deodata, profesorul incepe sa se plimbe in fata clasei. Studentii sunt uimiti. Spune-mi, continua el adresandu-se altui student. Crezi in Isus Cristos, fiule?

Vocea studentului il tradeaza si cedeaza nervos.

Da, dle profesor, cred.

Batranul se opreste din marsaluit. Stiinta spune ca ai 5 simturi pe care le folosesti pt a identifica si observa lumea din jurul tau. L-ai vazut vreodata pe Isus?
Nu, dle. Nu L-am vazut.
Atunci spune-ne daca l-ai auzit vreodata pe Isus al tau?

Nu, dle, nu l-am auzit.

L-ai simtit vreodata pe Isus al tau, l-ai gustat sau l-ai mirosit? Ai avut vreodata o experienta senzoriala a lui Isus sau a lui Dumnezeu?

Nu, dle, ma tem ca nu.

Si totusi crezi in el?

Da.

Conform regulilor sale empirice, testabile, demonstrabile, stiinta spune ca Dumnezeul tau nu exista. Ce spui de asta, fiule?

Nimic, raspunde studentul. Eu am doar credinta mea.

Da, credinta, repeta profesorul. Asta e problema pe care stiinta o are cu Dumnezeu. Nu exista nicio dovada, ci doar credinta.

Studentul ramane tacut pt o clipa, inainte de a pune si el o intrebare.

Dle profesor, exista caldura?

Da

Si exista frig?
Da, fiule, exista si frig.

Nu, dle, nu exista.

Profesorul isi intoarce fata catre student, vizibil interesat. Clasa devine brusc foarte tacuta.

Studentul incepe sa explice.

'Poate exista multa caldura, mai multa caldura, super-caldura, mega-caldura, caldura nelimitata, caldurica sau deloc caldura, dar nu avem nimic numit "frig". Putem ajunge pana la 458 de grade sub zero, ceea ce nu inseamna caldura, dar nu putem merge mai departe. Nu exista frig.
- daca ar exista, am avea temperature mai scazute decat minimul absolut de -458 de grade. Fiecare corp sau obiect e demn de studiat daca are sau transmite energie, si caldura e cea care face ca un corp sau material sa aiba sau sa transmita energie. Zero absolut ( -458 F ) inseamna absenta totala a caldurii.

Vedeti, dle, frigul e doar un cuvant pe care il folosim pentru a descrie absenta caldurii. Nu putem masura frigul. Caldura poate fi masurata in unitati termice, deoarece caldura este energie. Frigul nu e opusul caldurii, d-le, ci doar absenta ei.

Clasa e invaluita in tacere. Undeva cade un stilou si suna ca o lovitura de ciocan.

Dar intunericul, profesore? Exista intunericul?

Da, raspunde profesorul fara ezitare. Ce e noaptea daca nu intuneric?

Din nou raspuns gresit, dle. Intunericul nu e ceva; este absenta a ceva. Poate exista lumina scazuta, lumina normala, lumina stralucitoare, lumina intermitenta, dar daca nu exista lumina constanta atunci nu exista nimic, iar acest nimic se numeste intuneric, nu-i asa? Acesta este sensul pe care il atribuim acestui cuvant. In realitate, intunericul nu exista. Daca ar exista, am putea face ca intunericul sa fie si mai intunecat, nu-i asa?
Profesorul incepe sa-i zambeasca studentului din fata sa. Acesta va fi un semestru bun.

Ce vrei sa demonstrezi, tinere?

Da, dle profesor. Vreau sa spun ca premisele dvs filosofice sunt gresite de la bun inceput si de aceea concluzia TREBUIE sa fie si ea gresita.
De data asta, profesorul nu-si poate ascunde surpriza.
Gresite? Poti explica in ce fel?

Lucrati cu premisa dualitatii, explica studentul. Sustineti ca exista viata si apoi ca exista moarte; un Dumnezeu bun si un Dumnezeu rau. Considerati conceptul de Dumnezeu drept ceva finit, ceva ce putem masura. Dle, stiinta nu poate explica nici macar ce este acela un gand. Foloseste electricitatea si magnetismul, dar NIMENI nu a vazut sau nu a inteles pe deplin vreuna din acestea doua. Sa consideri ca moartea e opusul vietii inseamna sa ignori ca moartea nu exista ca lucru substantial. Moartea nu e opusul vietii, ci doar absenta ei. Acum spuneti-mi, dle profesor, le predati studentilor teoria ca ei au evoluat din maimuta?
Daca te referi la procesul evolutiei naturale, tinere, da, evident ca da.

Ati observat vreodata evolutia cu propriii ochi, dle?
Profesorul incepe sa dea din cap, inca zambind, cand isi da seama incotro se indreapta argumentul.
Un semestru foarte bun, intr-adevar.

Din moment ce nimeni nu a observat procesul evolutiei in desfasurare si nimeni nu poate demonstra ca el are loc, dvs. Nu predati studentilor ceea ce credeti, nu? Acum ce sunteti, om de stiinta sau predicator?

Clasa murmura. Studentul tace pana cand emotia se mai stinge.

Ca sa continuam demonstratia pe care o faceati adineori celuilalt student, permiteti-mi sa va dau un exemplu, ca sa intelegeti la ce ma refer. Studentul se uita in jurul sau, in clasa. E vreunul dintre voi care a vazut vreodata creierul profesorului? Clasa izbucneste in ras. E cineva care a auzit creierul profesorului, l-a simtit, l-a atins sau l-a mirosit? Nimeni nu pare sa fi facut asta. Deci, conform regulilor empirice, stabile si conform protocolului demonstrabil, stiinta spune - cu tot respectul, dle - ca nu aveti creier. Daca stiinta spune ca nu aveti creier, cum sa avem incredere in cursurile dvs, dle?


Acum clasa e cufundata in tacere. Profesorul se holbeaza la student, cu o fata impenetrabila. In fine, dupa un interval ce pare o vesnicie, batranul raspunde. Presupun ca va trebui sa crezi, pur si simplu........

Deci, acceptati ca exista credinta si, de fapt, credinta exista impreuna cu viata, continua studentul.
Acum, dle, exista raul?
Acum nesigur, profesorul raspunde: sigur ca exista. Il vedem zilnic. Raul se vede zilnic din lipsa de umanitate a omului fata de om. Se vede in nenumaratele crime si violente care se petrec peste tot in lume. Aceste manifestari nu sunt nimic altceva decat raul.

La asta, studentul a replicat: Raul nu exista, dle, sau cel putin nu exista in sine. Raul e pur si simplu absenta lui Dumnezeu. E ca si intunericul si frigul, un cuvant creat de om pentru a descrie absenta lui Dumnezeu. Nu Dumnezeu a creat raul. Raul este ceea ce se intampla cand din inima omului lipseste dragostea lui Dumnezeu. Este ca frigul care apare cand nu exista caldura sau ca intunericul care apare cand nu exista lumina.

Profesorul s-a asezat.......


Daca ai citit pana aici si zambesti cand ai terminat, trimite asta prietenilor si familiei, cu titlul "Dumnezeu vs. Stiinta"



PS: Studentul era Albert Einstein.

Albert Einstein a scris o carte intitulata Dumnezeu vs. Stiinta in 1921..

Vindecari si sfaturi ale Părintelui Arsenie

“Mai mare este omul în genunchi, decât în picioare”.

Vindecari si sfaturi ale Părintelui Arsenie


- Atâta vreme cât ţinem păcatele nemărturisite, ascunse cu voia, atâta vreme atârnă pedeapsa lor asupra noastră, ca o sabie care stă să cadă peste viaţa noastră. De îndată însă ce mărturisim păcatele şi vinovăţia, primejdia morţii o înlătură Dumnezeu de deasupra noastră.

Sfaturi şi îndemnuri ale Părintelui Arsenie

- Toţi avem o genă oncogenă şi ne putem îmbolnăvi de mai multe ori fără să ştim, dar prin spovedanie sinceră şi împărtăşirea cu Sfânta Euharistie ne refacem. Trebuie să ne întărim cu Sfintele Taine, cu energie duhovnicească, capabile să stăvilească anarhia din creier şi din organisinul nostru. Factorul supranatural se dovedeşte capabil de atâtea ori să ne scape din multe încurcături.

- Cea mai primejdioasă este mândria sfântului, de aceea sfinţii adevăraţi sunt cei ce nu ştiu că sunt sfinţi, ce ţin morţiş că-s păcătoşi.

- Nici o patimă nu vrea să părăsească firea fără nevoinţe, adică silinţe ale conştiinţei întărite de voinţă. Din pricina acestei lupte între convingeri şi patimi, călugăria e dătătoare de har şi numărată la Taina Pocăinţei.

- Cât asculţi de Dumnezeu, atât ascultă şi Dumnezeu de tine. Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Post şi rugăciune
,,Mai mare este omul în genunchi, decât în picioare“

Am avut odată un necaz şi l-am visat noaptea pe Părintele, că a venit şi m-a învăţat o rugăciune: Aşa să te rogi: “Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, ajută pe toţi necăjiţii, pe toţi asupriţii şi, Doamne, ajută-ne şi pe noi! “. (Cismaş Eugenia, 78 ani, Făgăras)

Nouă ne-a spus că cea mai puternică rugăciune este „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul”.(Gheorghe Silea, 45 ani, Sâmbăta de Sus)
M-a îndrumat Părintele să fac rugăciunea cu care se mântuiesc călugării… Şi-a dat seama că eu nu pot rămâne acolo, nefiind absolvent de Teologie şi neavând vârsta la care se poate hotărî cineva să se facă călugăr şi având şi deficienţa cu care am străbătut prin viaţă, Părintele şi-a dat seama de asta şi atuncea a zis, totuşi, că aş putea face eu ceea ce fac călugării, adică să zic:“Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul”. Am luat aminte la ce mi-a zis Părintele. …Mi-a spus că această rugăciune să o zic în gând, nu cu cuvântul vorbit, ci în gând, s-o lipesc de respiraţie în felul următor: Între respiraţii, deci fără să inspir şi fără să expir, acolo unde se întâlneşte o respiraţie cu cealaltă, să zic: “Doamne” – trăgând aerul în piept, odată cu aceasta, să zic “Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu”, şi dând aerul afară din piept “miluieşte-mă pe mine păcătosul”. Altceva nu mi-a mai spus în legătură cu aceasta. Aşadar, pot să zic că Părintele Arsenie a fost un ctitor la existenţa mea. (Arhim. Teofil Părăian – Mân. Brâncoveanu)
Părintele Arsenie zicea de multe ori la Bucureşti (Drăgănescu): „ Măi, în Ţara Făgăraşului e multă rugăciune “, poate pentru că se fac multe Masluri, ori Maslul – taina aceasta – are o mare putere şi de aceea e multă evlavie şi e multă rugăciune în Ţara Făgăraşului. Spunea Părintele: „Maslul e un paznic puternic pentru casă, pentru familie”. De aceea, cei care 1-au cunoscut pe Părintele, cei care au primit canonul acesta de a săvârşi taina Sfântului Maslu, nu s-au lăsat de această rânduială şi an de an, la boală sau la un necaz, cheamă preoţii să săvârşească taina aceasta. (Pr. Ioan Ciungara, Copăcel)
Înainte de Sfânta Împărtăşanie, când zicea „ Cred Doamne şi mărturisesc…”, părintele plângea cu lacrimi şi zicea apoi şi o ectenie: „Iartă Doamne păcatele părinţilor, din neştiinţă”. Am primit un braţ de cărţi de la Părintele, între care şi „Tâlcuirea Sfintei Liturghii” şi mi-a recomandat să stau de vorbă mai mult cu fetele şi femeile de la noi din sat, să le ajut în credinţă.
Înainte de a pleca acasă m-am gândit că Părintele nu a mâncat toată ziua stând cu noi, dar Părintele mi-a şi răspuns la gând, zicând: ,,Mâncarea mea este să fac voia lui Dumnezeu, că de aceea aţi venit aici ca să vă ajut. Eu am mâncat, dar nu ştiţi mâncarea pe care am mâncat-o eu”.

Îmi amintesc că am mers la Părintele şi pentru a ne ruga să facă rugăciuni pentru ploaie, dar nu am apucat să-i spunem. Părintele a ştiut însă şi ieşind în faţa Sfântul Altar ne-a spus: „Măi, eu ştiu că voi aţi venit cu gând să vă fac rugăciuni pentru ploaie şi am deschis cartea să fac rugăciuni, dar o mână nevăzută mi-a închis cartea, şi am auzit o voce care mi-a spus: «Nu te ruga de Mine să le dau ploaie, Eu ştiu ce să le dau. Roagă-te de ei să facă voia Mea» “. Ne-a mai zis că „mersul vremii este după purtarea oamenilor”. (Maria Streza, 86 ani, Voila)

Părintele ne cerea post şi rugăciune, dar nu era exagerat. Ne sfătuia să ne odihnim, că trupul e templul sufletului şi dacă e obosit nici rugăciunea nu e făcută bine. Cel târziu la ora 10 seara să te pui în pat să te odihneşti. Niciodată să nu te culci după 12 (24.00) că acela nu e somn odihnitor. Că dacă te culci înainte de 10 te poţi trezi şi la 3 şi la 4 şi eşti om, dar dacă te culci după 12 te trezeşti şi la 10 şi la 12 ziua. Eu ziceam: „Părinte, mă doare stomacul de la varză, de la cartofi”; „Măi, nu mânca, pentru că bolnavii nu au post”. Spunea să mâncăm tot timpul lapte ca să avem echilibru de calciu în organism să nu se producă dereglări. Recomanda la majoritatea să consume brânză de vaci, lapte crud şi zicea că din moment ce calciul scade încep să apară dereglări şi tot felul de boli.(Ana Riţivoiu, Sibiu)

Odată a venit o femeie plângându-se că băiatul ei e pe front. I-a spus: „Roagă-te pentru el, nu mai plăti. Ai plătit de-1 poţi cântări în bani. Roagă-te tu, ca mamă, nu plăti preoţilor. Este mai primită rugăciunea mamei decât a preotului. “
O preoteasă i-a zis că o doare capul şi i-a răspuns: „ Nu mai posti atâta. Postul până la durere de cap nu mai e post, e osândă. Dumnezeu îţi dă un anumit timp să-ţi porţi măgarul (la trup îi zicea măgar), dar dacă tu 1-ai osândit, l-ai gătat; atunci nu-i postit, e osândă… Să postească mai mult tineretul, că bătrânii sunt slabi “. (Paraschiva Anghel, Dejani)

Părintele spunea că „în războiul văzut se luptă ostaşii pentru împărat, iar în războiul nevăzut se luptă Împăratul pentru ostaşi”.
Şi mai spunea că la cine are răbdare, cad toate pe rând până omul scapă de necazuri. Când dai de necazuri singura soluţie e să te rogi şi să ai răbdare.

Părintele mi-a dat multe sfaturi duhovniceşti, mi-a povestit multe lucruri. A spus că „tinereţea nu-i pentru distracţii, tinereţea e pentru învăţătură, că la tinereţe se învaţă cel mai bine”. Eu aveam peste 25 de ani. Îndemna pe tineri să facă o şcoală sau o meserie. Eu i-am spus că sunt mai sensibil şi poate nu rezist să fac şcoală, că acolo e un efort şi moral şi fizic, dar el a zis, referindu-se, în general, la tineri: „Aveţi destulă sănătate, dacă nu v-o cheltuiţi cu femeile şi cu desfrâurile”.

Părintele vorbea despre frână. Desfrânat e un om care nu mai are frâne: nici la vorbire, nici la mâncare, nici la băutură; adică şi- a pierdut frânele. Atunci e ca o maşină care nu mai are frâne. Spunea şi de radio. Dacă radioul e bun prinde undele, dacă radioul e stricat nu prinde undele, numai huruie.

I-am spus: „ Părinte, eu sunt mai sensibil, parcă tot timpul am ispite” şi mi-a zis: „Da măi, că bufniţa se bagă în lemnul scorburos. Ai destulă sănătate. Să îi mulţumeşti la Dumnezeu că ai suferinţa asta. Dacă erai sănătos făceai multe păcate”. Nu totdeauna sănătatea e ceva bun. E bun dacă ştii s-o foloseşti: „Nu vinu-i rău, beţia e rea”, adică nu lucrul e rău, ci întrebuinţarea greşită a lucrurilor. Sănătatea e bună dacă o foloseşti bine, dacă ai prea multă şi nu o foloseşti, ca tânăr, e cam primejdios. Că tinereţea are nişte energii care te aruncă în lucruri nevoite. Dacă eşti cu grijă scapi, dacă nu ai grijă….

M-am dus odată la Părintele cu fratele – care-i preot – şi cu încă un coleg de-al fratelui care făcea seminarul la Argeş. Părintele le-a spus lor: „Aţi fost la baraj?”. „N-am fost, Părinte”. „Să vă duceţi să vedeţi cum e un baraj. Dacă barajul e tare, rezistă la presiunea apei, dacă e slab se rupe şi nu mai produce lumină şi strică pe unde se duce apa, iar ducă nu se rupe barajul, apa se urcă până la tur bine şi pe urmă produce curent, dacă nu, nu produce. Aşa e şi cu omul. Adică omul să aibă un baraj, care, când vin ispitele, să reziste la presiunea ispitelor, să nu cedeze. Că dacă cedează la ispite, atunci nu mai produce lumină. Dacă nu cedează atunci dă şi Dumnezeu ajutor şi începe să producă omul lumină”. Zice Sfântul Apostol Pavel undeva că „suntem împreună lucrători cu Dumnezeu”.

Părintele spunea despre viaţa de dincolo: de ceea ce nu te poţi lăsa în viaţa pământească, când te duci dincolo pofta creşte şi nu mai există posibilitatea stăpânirii şi nu mai poţi să te duci să-ţi cumperi ţigări, spre exemplu. Astea sunt chinurile de dincolo, că doreşti un lucru cu care ai fost obişnuit aici pe pământ. Te duci dincolo şi doreşti lucrul ăsta, dar zice că dorinţa e aşa de mare încât te arde. Doreşti să ai lucrul ăsta şi nu-1 poţi obţine, ca nu mai există materia. Chinul ăsta nu e uşor, e ca şi când ţi-ar fi sete. Vii pe o căldură aşa mare şi ţi-e sete aşa de tare, de simţi că ai bea o fântână întreagă, dar nu ai de unde să o bei.

Spunea că oamenii care sunt credincioşi cred şi fără să vadă, dar care sunt necredincioşi chiar dacă văd focul iadului tot nu cred până ce nu ajung, acolo. Spunea că oamenii cred că Dumnezeu e numai o poveste. „Dumnezeu nu e o poveste, e o realitate. Acum e pe crezute, atunci va fi pe văzute!”. (Ierod. Ierortim Coldea)

Într-o noapte citind din Sfânta Scriptură, mă aflam la Evanghelia de la Ioan, cap.14, 23, unde scrie: “Iisus a răspuns şi i-a zis: Dacă Mă iubeşte cineva va păzi cuvantul Meu, şi Tatăl Meu îl va iubi, şi vom veni la el şi vom face locaş la el”. Am lăsat puţin Sfânta Scriptură şi mă gândeam: cum este cu putinţă să vină Domnul Iisus Hristos, împreună cu Dumnezeu Tatăl (de fapt Sfânta Treime) şi să-şi facă lăcaş la mine, în casa mea, în inima mea!? Nu puteam să înţeleg!
După ce am terminat capitolul de citit, am stins lumina şi m -am îndreptat spre locul de rugăciune (un geam al camerei care dă spre răsărit). Am început să mă rog la Bunul Dumnezeu, scoţându-mi orice fel de gând din mintea mea, inclusiv versetul pe care nu îl înţelegeam şi rugându-mă lui Dumnezeu, mi-a fost dat să trăiesc o mare minune. Am simţit o stare de mare-mare bucurie, dar şi de frică,însă cea de bucurie întrecea cu mult pe cea de frică; apoi am simţit o stare de pace pe care nu ştiu cum să o descriu, dar pe care nu am cunoscut-o niciodată până atunci. M-a copleşit. Apoi, o stare de iubire, o iubire atât de mare către Dumnezeu şi oameni încât, a doua zi, îmi venea să strig în gura mare: “Vă iubesc! Vă iubesc oameni buni, pe toţi, din toată inima mea!”. Nu mai ştiam că există răutate, pe toţi oamenii îi vedeam buni şi curaţi; câtă bucurie, pace şi iubire aveam în toată fiinţa mea faţă de toate şi faţă de toţi.

După această mare minune şi trăire din viaţă, l-am căutat pe Părintele Arsenie Boca. Întâlnindu-mă cu dânsul i-am zis: “Părinte, am şi eu problemele mele lumeşti dar, nu pentru aceasta am venit la dumneavoastră.” Părintele îmi zice: “Nu, mă? Atunci pentru ce ai venit? Şi am răspuns părintelui: “Să mă ajutaţi Părinte, să-mi pot ţine credinţa în Dumnezeu până la moarte pentru că există Dumnezeu”. Când am spus aceasta mi-au dat lacrimile, fiind încă copleşit de experienţa şi marea minune prin care trecusem. Părintele mi-a spus: “Frumos mă, frumos!”- mi-a spus- o de trei ori. Apoi, probabil ca să nu mă îngâmf, mi-a spus aşa: “Mă, eu îţi spun cum poţi să-ţi ţii credinţa. Păstreaz-o mă, în inima ta şi lasă tu propaganda care o faci la serviciu, că să ştii, colegii tăi au început să te vorbească. Dacă noi care suntem în drept să facem propagandă şi nu suntem lăsaţi, apăi tu cine eşti s-o faci?” îmi spuse Părintele, zâmbind uşor.

I-am spus ceea ce văzusem în plină noapte când mă rugam; era foarte atent la tot ceea ce-i spuneam, apoi mi-a spus: “Tu cum te rogi, mă ?”. “Părinte, am un geam care dă spre răsărit şi încerc să transpun în viaţa mea ceea ce spune Sfântul Aposlol Pavel, că bărbatul să se roage în orice loc, să ridice spre cer mâinile cu rate, neîndoielnice şi aşa să se roage lui Dumnezeu”. Părintele îmi zice: “Cum mă, aşa?” – arătându-mi poziţia mâinilor, exact aşa cum le ţineam eu în timp ce mă rugam. I-am spus: “Da, Părinte!” . Părintele mi-a replicat: “Mă, să nu te mai rogi aşa , că nici eu nu am curaj să mă rog aşa. De acum să te rogi cu mâinile aşa, mă!” – şi-mi arată cum să mă rog, cu mâinile împreunate „pentru că mâinile împreunate înseamnă şi smerenia omului înaintea lui Dumnezeu. Cu mâinile ridicate se roagă numai pustnicii , adică numai oamenii despătimiţi”.

Mi-a mai spus: “O să ai multe necazuri în viaţă, dar şi cu mai multă putere o să le înfrunţi”, iar apoi mi-a mai zis să-mi duc credinţa în Dumnezeu “de la unghiile picioarelor până la vârful firului de păr din cap”. Apoi a adăugat: “Să te punem la încercare, mă!”. După ce m-a binecuvântat am plecat gândindu-mă mereu la ceea ce-mi spusese Părintele.

Iată că într-o zi, pe la prânz, mă aflam la mama şi vorbeam despre Dumnezeu, aşa cum ne ducea pe noi mintea şi exact la ora 13.20 am ieşit din casă ca să iau autobuzul pentru a merge la serviciu. Când am ajuns în dreptul porţii, am văzut deodată că ceva ca un nor alb, ca o ceaţă, a coborât de sus pe lângă stâlpul casei şi teiul din faţa casei. Apoi de câteva ori, a fost un fel de du -te vino al norului, între stâlp, pom şi casă. M-am frecat la ochi, crezând că am ceva cu ochii şi când am dat să văd mai bine ce este, a apărut în faţa mea şi a mamei un tânăr,a făcut o înclinare uşoară din cap drept salut,a zâmbit, apoi ne-a spus: “Nu aveţi un loc de găzduit?”. Mama îi spune: “Dragă, la cetate există un hotel, du-te acolo”. Acel tânăr frumos răspunde zâmbind: “Am fost, dar nu am găsit nici un loc”. Dar eu îi spun mamei: “Tu mamă, găzduieşte-1 în camera dinspre stradă”. Dar mama îmi spune: “Tu ştii bine, cum îi taică-tu”. Apoi 1-am întrebat: “De unde vii?” iar el mi-a răspuns: “De departe vin”. Îl întreb din nou: “Cât de departe?” Şi el îmi răspunde: “Foarte de departe!”. Iar mie mi s-a transmis mental aşa: “Ai văzut tu bine de unde am venit de ce mă mai întrebi de unde vin?”. Am simţit atunci ceva deosebit în toată fiinţa mea, vroiam să îngenunchez, vroiam să fac ceva, dar n-am putut să fac nimic, eram ca ţintit locului. I-am spus mamei ca totuşi să-1 găzduiască. Dar mama a rămas la ceea ce îmi spusese prima dată: din cauza tatei nu poate fi găzduit. Apoi acel tânăr a făcut din nou o înclinaţie a capului drept salut şi a făcut doi paşi, suficient cât să iasă din vederea noastră, iar eu fără să-mi explic până astăzi, i-am spus mamei: “Mamă acesta nu-i om!”. Mama îmi spune: “Cum vorbeşti aşa, dragul mamei?”. Atunci i-am spus mamei: “Hai sa ne uităm şi ai să vezi că nu mai este.” Ne-am uitat şi nu mai era nimeni pe toată strada. (Bogdan Juncu – Făgăraş)

Sfaturi şi îndemnuri ale Părintelui Arsenie:
- Toate rugăciunile sunt bune; e mai bună rugăciunea vameşului: “Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dummnezeu, miluieşte-mă pe mine păcătosul”. Ia-o în braţe în orice moment.

- Mai bine o rugăciune pentru cel care înjură, decât o observaţie.

- Înainte de o primejdie mare să se citească Acatistul Mântuitorului trei zile, timp în care să nu se mănânce şi să nu se bea nimic.

- Mai multă rugăciune către Sf. Înger Păzitor.

- Mai mare este omul în genunchi, decât în picioare.

- Soluţia nu e de a aduna totul în tine, de a încerca să rezolvi tu totul; fără ajutorul supranatural te va face să explodezi.

- Mi se pare că factorii esenţiali ai vieţii sunt instinctele primordiale, profunde, ale omului: de înmulţire, de nutriţie, de îmbrăcăminte, de foame, uneori mult mai puternice decât raţiunea şi credinţa. De accea trebuie să ţinem seama de aceşti factori esenţiali ai vieţii, ţinându-i în echilibru, cu raţiunea şi credinţa. Soluţiile de mijloc nu pot depăşi crizele existenţei, tragedia omului.

- Fapt e că credinţa e o asceză a raţiunii.

- Lepădarea de lume are două trepte.Întâi ne lepădăm de lumea din afară şi de tot ce ne-ar putea ţine legaţi de ea. În al doilea rând ne lepădăm şi de toate asemănările noastre lăuntrice cu lumea. Acestea sunt patimile, năravurile şi toate slăbiciunile noastre personale. Să desăvârşim lepădarea de lume cu lepădarea de sine. Lepădarea de lume e o convingere, pe care poţi s-o ai şi-n mijlocul lumii stând, precum poţi să n-o ai în adâncul pustiei petrecând.

- Mântuirea se lucrează numai pe ruinele egoismului.

- Toţi cei ce umblă după plăceri, de orice fel, nu vor scăpa de primejdii, căci sub orice plăcere e încolăcit un şarpe.

-Să nu vorbeşti niciodată despre proiectele tale, căci cel rău ştie doar ce vorbeşti nu şi ce gândeşti şi ţi le nimiceşte.

- Dreapta socoteală îi mai mare ca postul, dar cu ascultare de duhovnic… Iar dacă va veni asupra ta vreo furtună şi vreo clătinare, acestea vor fi pe măsura neascultării tale. Căci pe cel ce ascultă cu adevărat, nici diavolul însuşi, spun Părinţii, nu-1 poate vătăma.

- Când eşti împrăştiat, nu-i bine.

- Păstrarea capacităţii de încadrare în disciplină a unui suflet, face dovada armoniei şi valorii sale.

- Un organism topit cu postul nu mai are putere să schimbe convingerile conştiinţei.

- Mai bine de jumătate din numărul patimilor sunt ale minţii. Postul lucrează şi asupra acestora.

- Să-mi ţină Dumnezeu credinţa de copil.

- Să căutăm Ierusalimul din noi, nu cel din Israel.

- Cel cu un talant, din Sfânta Evanghelie, are numai botezul şi talantul lui i se va da celor fără botez, dar cu fapte.

Vindecări şi sfaturi

„De acum să nu mai păcătuieşti“

Eram la Mănăstirea Râmeţi şi aşteptam un autobuz. Mai erau doi bătrâni lângă mine. La un moment dat am scos buletinul să caut ceva. Pe o copertă a buletinului aveam poza Părintelui Arsenie. Doamna mai în vârstă m-a întrebat imediat: „L-aţi cunoscut pe Părintele Arsenie? Dragule, eu 1-am cunoscut. Omul acesta m-a salvat, m-a scos din moarte sufletească… Aveam boli ale glandelor endocrine. Ani întregi am stat prin spitale şi sanatorii din toată ţara. Într-un.final mi-au zis să mă duc acasă că în 2-3 luni voi muri. O soră medicală, înainte de a ieşi din spital mi-a spus:«Degeaba tot iei medicamente şi-ţi pui nădejdi în medici şi spitale. Du-te şi roagă-te lui Dumnezeu. Am auzit că este un om al lui Dumnezeu, Arsenie. Du-te şi roagă-te, poate îl găseşti.»
Dar ea nu credea în Dumnezeu, credinţa era pentru ea o prostie. Stând acasă şi văzând cum moare încet-încet, slăbise în greutate foarte mult, începuse să se gândească cu groază la moarte. La un moment dat s-a gândit că nu se poate ca omul să moară şi să dispară pur şi simplu. Trebuie să se întâmple ceva cu el. Începuse să gândească cu sufletul, care e nemuritor, care nu poate accepta moartea. Îşi spunea apoi, repetat: «Nu se poate să nu existe Dumnezeu. Nu se poate să mor şi să nu mai existe nimic cu mine», o spunea aproape disperat.

Începuse să se roage cu ce cuvinte ştia. Îşi aduse aminte de numele Părintelui Arsenie şi se ruga: Cine eşti Părinte Arsenie? Ajută-mă! Nici nu ştia dacă trăieşte sau dacă a murit, nici unde este. Şi în noaptea aceea a avut un vis: „Am visat un Părinte într-un anteriu alb, care mi-a zis: „Femeie, te scoli dimineaţă , te sui în trenul acesta (în vis a văzut exact trenul), în vagonul acesta, cobori la staţia cutare; acolo te duci la autogară şi te sui în autobuzul acesta (şi a văzut şi şoferul şi atobuzul), cobori în staţia asta, o iei pe drumul acesta şi mă găseşti la biserica asta”.

Toatc reperele din traseu le-a văzut în vis. Şi a făcut întocmai. Dimineaţa însă bărbatul i-a zis: „Ce.faci? Ai înnebunit? Bolnavă cum eşti vrei să o iei pe coclauri după visele tale!?” Până la urmă a lăsat-o: „Dacă vrei să mori, mori!”

Într-o staţie, un cerşetor s-a rugat insistent de şofer să-1 ia şi pe el fără bani. Dar şoferul a zis: „ Dacă n-ai bani, jos!” Femeia, deşi cheltuise o avere pe medicamente, i-a zis şoferului: „Lasă-l să urce, că-i plătesc eu” şi i-a dat bani pentru bilet. Cerşetorul a urcat şi i-a mulţumit. După un timp însă femeia a observat că cerşetorul nu mai era în autobuz.

Când a ajuns la biserica din vis, l-a văzut rezemat de zidul bisericii pe omul din vis, pe Părintele Arsenie. Când s-a apropiat, Părintele i-a zis: „Ei, vezi că dacă ai crezut, ai ajuns?” şi se juca în mână cu biletul de autobuz dat cerşetorului. Femeia săraca a căzut în genunchi. El a dus-o în biserică, a făcut o rugăciune şi i -a zis că se va face bine, dar să-şi schimbe viaţa. Şi şi-a schimbat viaţa din temelii. Nu ştiu dacă acum mai trăieşte. Erau din Alex andria. (Pr. Ciprian Negrean)

Odată a venit un om şi a zis cu mare supărare, plângând: “Părinte am o fată, singurul copil pe care-1 am şi are epilepsie. N -am putut s-o aduc căci e prea mare”. Părintele Arsenie 1-a întrebat de la ce vârstă are epilepsie şi acela i-a spus: “De la 6 ani (acuma are 16). Noi am fost la sapă şi acolo era un pârâu mai mare. Fetiţa se juca în pârâu şi deodată am auzit că ţipă. Când m-am dus lângă ea am găsit-o încremenită şi cu spumă la gură. Am fost cu eu pe la mănăstiri, prin biserici, prin spitale, prin toate părţile. Dar acum nu o mai pot duce căci e prea mare. Ce să, fac, Părinte?”. Părintele a spus să ţină post şi să facă rugăciune pentru ea şi Sfântul Maslu cu 7 preoţi. Dar să caute pe preoţii care crede că sunt mai buni, mai credincioşi. Şi dacă o să-i spună o dată unui preot să vină şi zice că nu poate, să nu insiste. Să vină numai cei care vor să vină. Am auzit apoi, că nu mult timp după Maslu fata a murit. Spunea Părintele: “Fericiţi cei ce au epilepsie, căci osânda şi-o fac pe lumea asta şi merg direct în rai… numai să nu moară înecaţi sau în foc”.
Era la mănăstire unul Dumitru, tot cu epilepsie, pe care îl trăgea satana la apă, la fântână sau la lacuri. Odată i-a smuls crucea cu care îmbla în mână şi i-a aruncat-o în fântână ca să meargă după ea. De aceea era legat cu lanţuri la picioare ca să nu poată fugi repede. Spunea Părintele: “Uitaţi-vă la Dumitru să vedeţi şi voi ce face satana”. Făcea ca o cloşcă atunci când îşi cheamă puii, făcea ca toate animalele. Odată a început o numărătoare: 1, 2,… 18. “18 păuni se bagă în mine”. Şase oameni mari îl ţineau în pat. Se zbătea de mişca patul cu toţi şase. Dar a dat Dumnezeu şi 1-a vindecat Părintele. Umbla Dumitru cu crucea în mână şi spunea: “Părintele m-a scăpat de boala grea pe care am avut-o!”.

Altădată a venit un tată cu băiatul său bolnav de epilepsie şi 1- a apucat boala chiar acolo la mănăstire. A venit Părintele cu o carte şi cu patrafirul şi i-a citit din ea. Î1 ţinea tatăl său şi un băiat, dar i-a doborât cel bolnav. A apucat cu dinţii un colţ din patrafir. “Mi-l rupe”, a zis Părintele. Au sărit cu toţii şi i-au pus un lemn în gură ca să nu-şi muşte limba. “Uite ce face satana!“, a zis şi a intrat în mănăstire (erau în faţa mănăstirii). Bietul epileptic luase o piatră mare de jos şi a aruncat după Părintele. A lovit uşa chiar în momentul în care Părintele a închis-o. “Vedeţi ce face satana? Dacă mă lovea mă omora cu bolovanul ăla!” (Paraschiva Anghel, Dejani)

Duminica, Sfânta Liturghie se săvârşea la altarul din pădure, de părinţii Arsenie, Serafim (Popescu) şi Mihail. Odată, când a început Sf. Liturghie, pe un epileptic l-a trântit diavolul şi a început să strige din el: “Mă fac câine” şi lătra ca un câine. „Mă fac orice târâtoare” şi făcea ca orice animal, numai porumbel, miel şi măgar spunea că nu se poate face. Alteori se auzeau din el foarte multe voci deodată (ca pe stadion), căci spunea că au venit toate legiunile. Eu stăteam lângă el şi auzeam tot ce spune. Odată, Părintele Arsenie a zis să fie ţinuţi departe toţi copiii, a coborât din altar cu Sfânta Cruce în mână şi 1-a bătut cu crucea de lemn peste gură. Acela a amuţit. După Sfânta Liturghie a venit din nou la el, 1-a mângâiat şi i a spus: „Frate Dumitru, te doare?”. „Nu Părinte, nu mă doare”. (Bălan Silvica – Făgăraş)
Socrul meu a fost bolnav, dar prin rugăciunile Părintelui şi după dezlegări s-a făcut sănătos. A fost ca stricat de cineva şi n-a mai fost normal la cap. I-a spus aşa Părintele – că socru mergea duminica la crâşmă: “Să laşi prietenii şi dacă bei un pahar de rachiu să-l bei aşa, ca medicament, dacă crezi că te poţi ţine, iar dacă nu, să nu-1 bei! Să nu lipseşti la sfânta biserică duminica şi de sărbători”.
Când a început să vină la biserică, dânsul era primul pe treptele bisericii. S-a făcut sănătos. Dar nici nu 1-am văzut vreodată să mai fie nervos sau să zică un cuvânt rău. Nu 1-am auzit în 38 de ani cât am trăit cu socrul, să înjure, să drăcuiască sau să clevetească pe cineva. El era numai cu rugăciunea în gură. Cred că ştia aproape jumate de Psaltire şi Acatiste. Era tot timpul cu cartea în mână. Părintele îi spunea, de câte ori îl întâlnea, să ţină credinţa mai departe.

Eu am văzut când Părintele a făcut bine un băiat bolnav de epilepsie. Acela era de la Constanţa şi a venit la Prislop. I-a dat Părintele o carte cu Patimile Mântuitorului, dar o carte foarte groasă, aproape ca Scriptura, şi nu ştiu câte zile au citit: ba citea el, ba maică-sa, ba o mătuşă şi înainte de a termina cartea i s-a făcut rău şi după aceca s-a liniştit. Apoi a venit Părintele şi i-a spus: „No, de acum încolo să ştii că nu o să mai fii bolnav” şi s- a pus băiatul în genunchi în faţa lui şi plângând îi săruta picioarele. (Miloşan Vionela, Recea, 71 ani)

Când eram copil locuiam în Lisa, nu departe de Mânăstirea Brâncoveanu. Eram 10 fraţi (5 băieţi şi 5 fete). Numele de fată îl aveam Andreiaş. Aveam 13 ani când sora mea cea mare, Elena, de 23 de ani, era bolnavă de ochi (o dureau ochii, îi curgeau lacrimile şi îi scădea vederea). Se gândea să meargă la Bucureşti pentru operaţie. Dar într-o duminică, fiind la mănăstire, a ieşit Părintele Arsenie din biserică şi a strigat (era multă lume): „Leana din Lisa, vino-ncoace”. Când s-a apropiat i-a spus: „Tu eşti bolnavă cu ochii. Să nu te duci la medic la Bucureşti să faci operaţie”. I-a adus apă sfinţită: „Cu ea să te speli pe ochi“. Aşa a făcut şi boala i-a trecut imediat. De atunci a mers tot timpul la mănăstire şi ne-a luat şi pe noi, surorile. Aşa am ajuns să merg şi eu în fiecare duminică. (Bălan Silvica – Făgăraş)
Odată, când spovedea în biserică, era şi un cetăţean orb de multă vreme. La un moment dat l-a spovedit, după aceea 1-a împărtăşit şi i-a zis să iasă afară din biserică. Şi lumea a vrut să-1 ajute, fiind orb, dar Părintele a zis să-l lase singur. Şi când a ajuns la uşă a zis: „Măi fraţilor, eu văd!”. Şi de atunci a văzut.
A fost şi un paralizat la pat, l-a dus cu căruţa la mănăstire şi i -a zis Părintele să se dea jos din căruţă. Şi el s-a dat jos şi de atunci a umblat. (Greavu Toma, 55 ani)

Un orb a stat o lună de zile la mănăstire şi cânta mereu o cântare despre pace. Într-o zi, după vecernie, după ce au ieşit toţi din biserică, Părintele Arsenie 1-a luat pe orb afară şi i-a zis să se uite în sus şi să-i spună dacă vede ceva şi i-a răspuns că parcă zăreşte ceva. A doua zi, după vecernie, din nou 1-a luat şi i-a zis să privească spre cer, iar orbul i-a zis că vede mai bine. În a treia zi orbul a văzut şi mai bine. În circa o săptămână orbul s-a vindecat.
O fată de 13 ani, oloagă, dintr-un sat din Ardeal, a stat o săptămână la mănăstire. Părintele Arsenie a făcut rugăciuni asupra fetei, ea fiind pusă pe un scaun în faţa altarului. Părintele a întrebat-o : Crezi în Iisus Hristos, în Dumnezeu-Tatăl, în Maica Domnului? Ea a răspuns: Cred din toată inima. La fel i-a întrebat şi pe părinţii fetei care au răspuns că şi ei cred. Părintele i-a zis fetei: Dacă crezi, scoală-te şi mergi! Ea a răspuns că nu poate. Atunci Părintele i-a zis iarăşi: Dacă crezi în Iisus Hristos, scoală-te şi vino la mine! Atunci fetiţa s-a sculat pe picioarele ei, ajutată, şi a mers spre Părintele Arsenie. Părintele i-a spus că atât cât va trăi să nu se ducă în lume la distracţii, baluri, dansuri şi să se încredinţeze în mâinile lui Dumnezeu. Dar după 2 ani, la 15 ani, fiind frumoasă, a mers la un bal şi astfel la scurt timp fata a murit.

Părintele Arsenie se izola de lume la izvorul din pădure. Apa de acolo devenise sfinţită prin rugăciunile lui, fiind izvor de mântuire creştinească. Vor fi vremuri grele, iar cei ce se vor osteni până acolo vor fi păziţi şi răsplătiţi de Domnul Iisus Hristos şi vor avea putere în credinţă. Mulţi credincioşi vin la acest izvor cu putere vindecătoare de orice boală, depărtând gândurile rele şi duhurile necurate. (Bârsan Elena – Sâmbăta de Sus)

Înainte de căsătorie ne-am dus amândoi la Mănăstirea Prislop pentru a primi de la Părintele Arsenie binecuvântare pentru căsătorie, să ne spovedim şi să ne împărtăşim. Odată cu noi a venit la mănăstire şi un băiat de vreo 25 de ani, olog. Patru oameni 1-au dus în braţe. Sâmbătă seara 1-a spovedit, iar duminică oamenii 1- au dus în biserică. Când ne-am împărtăşit cu toţii, acel olog a rămas în urmă. Oamenii s-au apropiat să-1 ridice, dar Părintele Arsenie i-a zis unuia: “Nu-l lua de braţ, Gheorghe … Ridică-te în picioare”. “Dar, Părinte de patru ani de zile nu am mai umblat!”. “Ridică-te în picioare şi zi: Doamne, Iisuse Hristoase, ajută-mă! Dai un pas, mai dai un pas şi zi: Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, fă ca Sfânta Împărtăşanie să pătrundă în toate încheieturile mele, în toţi rărunchii mei şi să mă fac sănătos”. Şi l-a împărtăşit şi a ieşit din biserică la braţ cu acei oameni. S-a mirat toată lumea, iar mama lui plângea de bucurie de uda pământul. (Cismaş Eugenia, 78 ani, Făgăraş)

A fost un neam de-al nostru din Bucureşti care nu putea merge şi ne-am dus cu el cu maşina până acolo, la Părintele. Fetele cu nevasta lui au intrat în biserică, iar el stătea în maşină şi fuma în acest timp. Între timp înăuntru se ţinea slujbă de către preotul satului, părintele Bunescu. La un moment dat ruda noastră din maşină n-a mai simţit nici o durere, n-a mai simţit nici o răceală, parcă era în aer şi plutea şi dându-se jos a mers în biserică. El nu mai fusese niciodată în biserică şi la nevasta lui nu-i venea să creadă. A intrat în biserică şi s-a aşezat lângă nevastă-sa şi a trecut Părintele pe lângă el. L-a întrebat nevastă-sa: „Ce-i cu tine, mă Nicule?”; -„Parcă nu mai aveam nici o durere, trebuia să mă dau jos din maşină şi să intru în biserică; parcă cineva m-a dat jos din maşină, se mişca maşina cu mine”. Apoi am plecat şi am spus Părintelui că mai venim. (Şerban Ioan – Voila)
Părintele cunoştea medicină şi de multe ori ne spunea că „transpirăm” din cauză că nu ne funcţionează bine rinichii. Îi spuneam că îmi cade părul, iar el ne dădea remedii, că şi părul trebuie să se hrănească şi ne spunea să facem gălbenuş de ou cu ulei de ricin şi să ne spălăm capul şi să-1 clătim cu oţet de mere. Totdeauna ne dădea soluţii la probleme de sănătate. (Ana Riţivoiu, Sibiu)
Eu, din nefericire, numai o dată am mers la dânsul dar m-a impresionat enorm de mult. Eram foarte bolnavă şi nu aveam nici o şansă să stau la rând. Ştiu că îmi doream din tot sufletul să vorbesc cu dumnealui; era seară se făcuse 20:30 şi spunea că nu mai ia pe nimeni. Vă daţi seama câtă dezamăgire era în sufletul oricărui om de acolo! Şi a ieşit Părintele afară şi a zis: „Hai, vino înăuntru”. Ştiu că atunci m-am pierdut. Nu mai găseam cuvinte, nu mai ştiam nici de ce m-am dus. La un moment dat am zis că-s bolnavă. El a zis: „Să ştii că era să mori de multe ori”, dar eu în naivitatea mea am zis: „Părinte, eu sunt bolnavă, dar nu chiar de moarte”. Sfatul lui a fost să particip la Sfânta Liturghie, care face mult.
De abia după ce am plecat de acolo mi s-a luminat mintea şi am început să mă trezesc la realitate, să cred în Dumnezeu, nu în doctori. (Maria Nicolescu, Sibiu)

Altădată a venit un bolnav de plămâni şi Părintele i-a zis să ia hrean plămădit cu miere de albine, spunându-i că „Cel ce a făcut cerul şi pământul e în stare să lipească o piele ruptă”. (Streza Nicolae, 83 ani)
Altădată venise la Părintele un inginer cu fiica lui şi cu fotografia soţiei lui, bolnavă fiind în spital. Acest om îi spune Părintelui: “Părinte, acum un an pe soţia mea am internat-o în spital pentru o intervenţie chirurgicală la stomac. Acum, după un an de la intervenţia chirurgicală, am internat-o iarăşi că nu se simte bine; ce ne sfătuiţi să facem?”. Părintele Arsenie îl întreabă: “Şi ce au zis doctorii cu are la stomac?”. Omul îi răspunde: “Ulcer, Părinte”. Părintele privindu-1 îi spune: “Nu are ulcer, mă, cancer are. Să nu o opereze. Dacă o operează, moare. Dacă nu o operează, o mai duce un an”. Omul în toată firea a început să plângă ca un copil şi aşa a ieşit din biserică.
Mersese la Părintele o femeie din Făgăraş (d-na Burlea) destul de în vârstă, care avea probleme cu ochii (cataractă), dar ajunsă în faţa lui, femeia a uitat pentru ce a venit la dânsul. Părintele o întreabă: “Care-i baiu’ mă femeie?”, iar ea îi răspunde: “Păi Părinte, am venit aşa, ca să vă văd,”. Părintele o întreabă : “N-ai venit pentru asta, mă! Nu ai venit pentru ochi?”. Bătrânica îi răspunse: “Vai Părinte, mă iertaţi, dar chiar pentru asta am venit la sfinţia voastră”. Părintele Arsenie îi spune: “Mă, şi ce ţi-au spus doctorii? Să te duci şi să te operezi. Aşa-i?”. “Da, Părinte”. “Mă, îi spune Părintele, să nu te duci la operaţie, că o să rămâi oarbă. Să faci ce-ţi spun eu. Primăvara, să pui o sticluţă la viţa de vie, şi din seva pe care o aduni în sticluţă, să iei câteva picături cu pipeta şi să-ţi pui în ochi şi nu o să mai ai nevoie de operaţie”. După un timp m-am întâlnit cu femeia şi cu adevărat nu a mai fost nevoie de intervenţie chirurgicală, pentru că îi trecuse cataracta cu seva de la viţa de vie, precum îi spusese Părintele.

O femeie din Făgăraş, Victoria D., a fost la mai multe spitale mari din ţară (Braşov, Cluj, Tg. Mureş, Bucureşti) şi toţi doctorii i-au dat acelaşi rezultat: cancer. Toate analizele medicale arătau că este în stadiu avansat. Femeia îl cunoştea de mult pe Părintele Arsenie, de când era la Mânăstirea Brâncoveanu. S-a dus la Drăgănescu când avea deja dureri mari şi i-a povestit Părintelui toate. Atunci Părintele i-a spus: „Lasă mă, nu mai plânge, că n-ai cancer”. A intrat în sfântul altar, a ieşit cu un măr şi i-a spus: „Ia mărul acesta şi să-l mănînci numai când ajungi acasă. Când ai să te duci la control la doctori şi te vor întreba ce ai mâncat, tu să le spui că ai mâncat de toate. Să nu te temi, că nu ai cancer şi nu vei muri. Când vei mai imbătrâni te vei îmbolnăvi de o boală grea, îţi va curge apă din corp, prin piele”. Când a ajuns acasă femeia a mâncat mărul. După câteva zile a simţit o ameliorare în toată fiinţa ei, i-au dispărut durerile, i-a revenit pofta de mâncare şi se simţea plină de viaţă. A venit şi timpul să meargă la control, la Braşov, apoi Cluj, Tg. Mureş şi Bucureşti, căci era în evidenţa lor. I-au făcut din nou analizele şi filmele. Comparând cu filmele dinainte toţi au exclamat: „Nu se poate. S-or fi schimbat filmele sau altceva nu este în regulă”. Nu mai avea nici urmă de cancer. Acum, femeia a ajuns la bătrâneţe şi -aşa cum i-a spus Părintele- a început să-i curgă apă prin piele (Bogdan Juncu – Făgăraş)

La un moment dat intră în biserică o bătrână la braţ cu o altă femeie. Părintele, cum o vede, îi spune: “Tu ai scleroză în plăci”. Ea nu ştia de boală, aşa că-i enumără simptomele şi observând un domn în apropiere, Părintele îl îndeamnă să zică mai departe simptomele bolii; domnul s-a blocat, nu a putut scoate un cuvânt – se gândea de unde ştia Părintele că este medic! Femeii i-a spus că dacă nu făcea scleroza era pe cale să devină desfrânată. (D-na Prof. C. F.)

Ne povestea maica Teodosia Laţcu (poeta Zorica Laţcu) că a ajuns să-1 cunoască foarte bine pe Părintele, căci în perioada în care împreună cu părintele Stăniloae traducea Filocalia, dânsa ajuta la traducere, stilizând textul. Apoi, o vreme destul de îndelungată a întrerupt legătura cu Părintele – probabil perioada cât a fost închis şi când a fost dus la Canal. În acest timp însă, maica s-a îmbolnăvit de cancer, care avansase până la faza de metastaze şi internându- se în spital îşi aştepta, după spusa medicilor, sfârşitul vieţii. La un moment dat însă, a apărut Părintele aievea lângă patul ei şi i-a spus pe numele dinainte de călugărie: “Zorica, am venit să te vindec!”, după care a dispărut la fel cum apăruse. În următoarele ore a început să elimine tot răul din ea, după care s-a ridicat din pat şi a doua zi a fost găsită de medic pe coridorul spitalului, plimbându-se. După externare s-a dus la Părintele să-i mulţumească, Părintele reproşându-i de ce nu l-a mai căutat:“Dacă s-ar fi întâmplat ceva între timp [dacă ar fi murit], ai fi fost lipsă la apel”(se referea la apelul turmei sale de păstoriţi). A mai trăit câteva zeci de ani, murind după vârsta de 80 de ani în mănăstirea unde-şi avea metania şi care s-a redeschis după 1989 – Vladimireşti. (Maica Adriana – Schitul Cornet)

Sfaturi şi îndemnuri ale Părintele Arsenie:
- Bolile încep de la suflet, de la minte, de la concepţia despre lume, de la dezechilibrul mintal.

- Paralizia loveşte de obicei pe cei nesătui de avere şi poate fi moştenită.

- De obicei pătimesc de cancer cei care nu postesc niciodată. Cancerul încă nu are leac şi apare fără alte explicaţii, decât ca o frână pedepsitoare a desfrânării stomacului. Se vede că prin el se pedepseşte lăcomia mâncărilor şi obârşia desfrânării.

- Bătrâneţea-i un cavou ajutător… Să nu cârtim la necazuri.

- Fumatul slăbeşte nu numai plămânii, ci şi mintea omului, încât credinţa nu o mai vezi atât de curat.

- Cei bolnavi să ţină regimul bolii în loc de post

Numerologia magica

Numerologia magica


Afla ce iti aduce anul in curs folosind numerologia

Daca doresti sa cunosti tendintele anului in curs pentru tine, exista un mod simplu de a face acest lucru.
Astfel aduni numerele care compun luna si ziua in care te-ai nascut cu numarul anului care te intereseaza.
Ex: Pentru o persoana nascuta pe 19 aprilie care vrea sa stie ce ii va aduce anul 2011 , avem: 1+9+4+2+0+1+1= 9
Anul cu numarul 9 fiind anul pe care persoana trebuie sa-l consulte

Numarul 1
Noi inceputuri si oportunitati la pachet cu responsabilităţi sporite. Crestere in plan financiar , noi asocieri sau o noua afacere in al doilea trimestru al anului. Asteptati-va la schimbări majore pozitive in toate sferele vieţii. Atentie la orgoliul personal care ar putea fi un obstacol in dezvoltarea oricaror proiecte. In ciuda întarzierilor si (uneori)obstacolelor, banii vor veni spre voi si chiar in numar mare. Calatorii la distanta. O intalnire secreta ar putea sa aduca prejudicii neasteptate. Multi isi vor face planuri de casatorie.

Fiţi pregătiţi pentru modificari , compromisuri şi sacrificii. Pe zona muncii, mari sanse de tradare din partea unui necunoscut. Nu dezvaluiti planurile si proiectele la care lucrati. Despartire de un partener de afaceri sau ruperea unui contract. Pentru a va spori averea si castigurile , puneti o testoasa-dragon in sectorul de nord al casei.

Numarul 2
Un an special cu realizari si caştiguri! Informatiile si cunostintele acumulate pana acum va vor ajuta in planurile si proiectele incepute in acest an. Relatiile sociale si colaborarile din zona muncii se vor dovedi benefice pe termen lung. Succesul este de partea voastra chiar daca progresul va fi unul lent . Beneficii neaşteptate şi noroc in proiecte financiare. Comunicarea scrisa sau vorbita cat si calatoriile, va vor mari sansele de profit. Noroc la jocurile de noroc si castiguri banesti neasteptate. Toate eforturile si dorintele voastre vor fi recunoscute si implinite in ultima parte a anului. Pentru cei singuri, o adiere romantica le va atinge inimile. Bine aspectate calatoriile peste ape.

Nu va pierdeti rabdarea in fata schimbarilor bruşte şi intarzierilor frustrante. Nu va eschivata in fata responsabilitatilor suplimentare. Veti fi recompensati cand nici nu ganditi. Feriti-va de speculaţii riscante şi relaţii ascunse. Posibile probleme de sanatate pentru membrii mai varsta din familie. Nu cedati in fata gandurilor negre. Totul se va rezolva! Pentru a va spori castigurile , puneti un prespapier de cristal deasupra hartiilor si documentelor legate de bani si afaceri.
Numarul 3
Eforturile sociale şi artistice se vor dovedi a fi foarte profitabile. Folositi imaginatia si creativitatea in mod constructiv. Ajutor de la persoane in varsta si prieteni. Nu abandonati proiectele la jumătatea distanţei. Munca sustinuta va sauce rezultate pozitive pana la sfarsitul anului. Stabilitatea financiară va fi menţinuta, cu condiţia sa tineti sub control tentatia de a cheltui fara masura.

Parteneriatele sau legaturile cu strainatatea , bine aspectate. Nu rata oportunitatile din acest an , si recompensele vor veni cu siguranta. Calatorii lungi. Pentru cei tineri , o poveste de dragoste va prinde contur. Cheltuieli neasteptate pentru rezolvarea unor probleme de sanatate. Pentru a va spori castigurile pune-ti pe biroul de lucru, 3 monede I Ching intr-un plic rosu.

Numarul 4
Vanzarile si tranzactiile pot fi extrem de profitabile in acest an. Zona banilor se va confrunta cu amanari si dificultati. Schimbări majore in cariera si viata personala. Noi prieteni si asociati. Problemele financiare se vor ameliora simtitor in a 2a jumatate a anului. Castiguri neasteptate din surse secrete. Schimbarea locului de munca sau a resedintei. Atrasi de spiritualitate.

Intarzieri neasteptate si calatorii nefolositoare pot incetini progresul mai multor proiecte. Griji pentru zona muncii si a vietii personale. Relatii tensionate in camin. Fereşte-te de lucruri ascunse . Evita discutarea şi dezvaluirea planurile tale cu toată lumea. Stresul si agitatia interioara pot conduce la probleme de sanatate. Plasarea unui covoras albastru sau negru in fata intrarii casei voastre, asigura castigul in zona financiara.


Numarul 5
Arata lumii cine esti cu adevarat! Valorifica fiecare sansa si oportunitate pe care acest an ti-o va scoate in cale. Schimbari pozitive in zona profesiei la jumatatea anului. Proiecte mai vechi se reactualizeaza. Magnetismul personal si puterea cuvintelor vor atrage noi prieteni, asociati sau clienti. Bine aspectata zona comunicarii, va aduce contracte noi in zona divertismentului, scrisului sau publicitatii.

Evitati angajamentele pe termen lung. Probleme cu colegii de serviciu şi rivalităţi secrete vor iesi la suprafata. Problemele de sanatate ale unui membru al familiei vor necesita un tratament prelungit. Terapiile alternative au eficacitate maxima . Pentru a va spori castigurile , plasati o statueta dragon in zona de sud-est a biroului vostru.

Numarul 6
Problemele de/cu familie si casa vor fi in centrul atentiei in acest an. Cei care au o meserie in domeniul artistic vor cunoaste promovarea si recunoasterea publica. Recompense financiare. Ajutorul unui prieten influent va deschide calea succesului. Spre jumatatea anului, sunt favorizate relatiile economice, comertul import-export si asocierile. Progresul poate fi lent dar constant. Renovarea sau redecorarea unei case va fi consumatoare de timp. Un noroc chior va asteapta spre sfarsitul anului.

Relatiile de orice fel vor cunoaste perioade de raceala si perioade de apropiere. Concurenta acerba de unde nu va asteptati. Problemele cu un colaborator apropiat pot fi evitate cu diplomaţie. Mentineti echilibrul intre viata de familie si cariera. Oglinzile asezate in spatiile mici din casa sau birou va pot ajuta la crearea sentimentului de spatietate dar si la materializarea mai multor oportunitati financiare.

Numarul 7
Un an introspectiv. Impact mare pe partea personala. Profesional, reevaluari si reprioritizari. Caştiguri materiale din surse neaşteptate prin moduri neconventionale. Creste interesul pentru studiul si cercetarea stiintelor ezoterice si spiritualitate. Intalniri cu relatii mai vechi si ajutor de la persoane influente. Promovare sau transferuri la locul de munca in partea a doua a anului.

Orice tip de corespondenta prin mijloace moderne sau calatoriile in strainatate extrem de benefice. Noile idile nu sunt bine aspectate pe termen lung. Cadou sau mostenire neasteptata. Perioade de retragere si singuratate. Evitaţi discuţiile inutile şi certurile in viata de familie. Sanatatea unui membru al familiei va fi o sursă de îngrijorare. Plasati un elefant cu trompa in sus in zona de sud-vest a casei sau biroului pentru a stinge conflictele si neintelegerile.

Numarul 8
Multa munca si proiecte noi. Vechile cunostinte din sfere influente se vor dovedi de un real ajutor. Promovare la locul de munca. Veniturile vor veni din mai mult de o singura sursa. Casa poate deveni o prelungire a locului de munca. Renovare sau schimbare de domiciliu. Casatorie pentru multi cei care au numarul 8. Afacerile pot intampina intarzieri.

Schimbari bruste de dispozitie. Datorii vechi trebuiesc rambursate. Un prieten s-ar putea transforma in dusman. Fiti prudenti ! Verificati colaboratorii inainte de a va increde in ei. Puneti 8 monede I-Ching legate de un fir rosu langa biroul de lucru, pentru a spori succesul si stabilitatea financiara.

Numarul 9
Oferte si noi inceputuri. Castiguri din zone surprinzatoare. Un an excelent pentru cei cu profesii artistice. Investitiile pot aduce beneficii mari. Evitati sa imprumutati sau sa dati bani cu imprumut. Propietati, mosteniri sau noi achizitii vor intra in prim planul vietii voastre. Calatoriile in scop de afaceri se vor dovedi benefice. Idilele la locul de muncă pot conduce spre situaţii dificile. In ciuda presiunilor sau sfaturilor, nu va investiti economiile. Lipsa de atentie poate conduce la accidente neasteptate.

Evitati confictele, despartirile in acest an este sunt permanente. Sfarsitul anului va va gasi mult mai optimisti si increzatori. Puneti trei plante cu flori rosii de-o parte si de alta intrarii casei pentru armonie si bunastare.

Afirmatie socanta! BILL GATES

Afirmatie socanta!




BILL GATES

Intr-o recenta prezentare la o conferinta TED, miliardarul Microsoft Bill Gates, care a donat sute de milioane de dolari pentru noi vaccinuri, vorbeste despre problema emisiilor de CO2 si efectele sale asupra schimbarilor climatice. El prezinta o formula de urmărire a emisiilor de CO2, dupa cum urmeaza: CO2 = P x S x E x C, unde:

P = Persoane / locuitori ai globului
S = Servicii/ persoana
E = energie/ servicii
C = CO2 / unitate de energie
Apoi, el adauga faptul ca, in scopul de a ajunge la 0 cu nivelul de CO2, "probabil unul din factorii acestei inmultiri ar trebui sa fie aproape de zero."
Ca urmare a acestei concluzii, Bill Gates incepe sa descrie modul in care primul numar - P (pentru persoane) - ar putea fi redus. El spune: "Lumea de azi are 6.8 miliarde de oameni ... numar ce va ajunge pană la aproximativ 9 miliarde. Acum, daca facem o treaba foarte buna cu noile vaccinuri, cu serviciile medicale, cu serviciile de sanatate reproductiva, am putea, cel mai probabil, sa reducem acest numar cu 10 sau 15%. "

Puteti urmari aceste afirmatii in limba engleza la: http://www.naturalnews.com/029911_vaccines_Bill_Gates.html

Reducerea populatiei lumii prin vaccinuri
Aceasta declaratie a venit din partea lui Bill Gates fara urma de ezitare, fara a se balbai sau a da vreun semn ca face o gresala de exprimare. Se pare ca a fost o parte deliberata si calculata dintr-o prezentare bine dezvoltata si coerenta.
Deci, ce inseamna urmatoarea afirmatie a lui Bill Gates "daca facem o treaba foarte buna cu noile vaccinuri, cu serviciile medicale, cu serviciile de sanatate reproductiva, am putea, cel mai probabil, sa reducem aceste numere cu 10 sau 15%? "
In mod evident, aceasta afirmatie implica faptul ca vaccinurile sunt o metodă de reducere a populaţiei. La fel si "serviciile de ingrijire a sanatatii", despre care toti cititorii NaturalNews deja stiu ca sunt, de fapt "servicii de perpetuare a bolilor" si aduc mai multe prejudicii decat ajuta oamenii.

Cum pot fi utilizate vaccinurile in asa fel incat sa duca la reducerea populatiei lumii?
In cazul in care vaccinurile sunt utilizate in scopul reducerii populatiei, exista doar trei moduri reale in care acestea ar putea fi, teoretic, "eficiente" din punctul de vedere al celor care doresc sa reduca populatia globului:
1) Ar putea ucide oamenii incet, intr-un mod care trece neobservat, efectele aparand poate peste 10 - 30 de ani, prin accelerarea unor boli degenerative.
2) S-ar putea reduce fertilitatea si, prin urmare, rata natalitatii in intreaga lume ar scadea, reducand astfel populatia lumii pentru mai multe generatii succesive. Aceasta metoda prin care e provocata "moartea lenta" ar putea parea mai acceptabila pentru oamenii de stiinta care doresc sa vada populatia mondiala in scadere, dar nu au destul curaj sa ucida oamenii direct, prin medicina conventionala. Exista deja dovezi ca vaccinurile pot provoca avorturi spontane http://www.truthistreason.net/bill-gates-says-vaccines-can-help-reduce-world-population
3) Vaccinurile ar putea creste rata de deces in cazul unei viitoare pandemii. Teoretic, eforturile de vaccinare pe scara larga ar putea fi urmate de o eliberare deliberata a unei tulpini de gripa extrem de virulenta, cu o rată de mortalitate ridicata. Aceasta abordare a vaccinurilor ca "arme biologice"ar putea duce la uciderea a milioane de oameni al caror sistem imunitar a slabit ca urmare a vaccinarilor anterioare.
Fundatia Bill si Melinda Gates

Poate ca nu intamplator, Fundatia Bill si Melinda Gates a canalizat sute de milioane de dolari in programe de vaccinare destinate oamenilor din intreaga lume. Unul dintre aceste programe este destinat cercetarii si dezvoltarii de "vaccinuri activate de sudoare", care ar putea utiliza nano-materiale cu invelisuri speciale pentru a transmite vaccinurile in organismul uman fara a utiliza injectiile.
Mai interesant, fundatia sa a investit, de asemenea, milioane de dolari in tehnologii de sterilizare care au fost numite solutii de "castrare temporara".
http://www.scribd.com/doc/32170890/Bill-Gates-Funds-Covert-Vaccine-Nanotechnology
Se pare ca actiunile Fundatiei Gates sunt in totala concordanta cu formula pentru reducerea emisiilor de CO2 pe care a mentionat-o Bill Gates in discursul sau de la conferinta TED:
CO2 = P x S x E x C.
Prin reducerea natalitatii (prin tehnologiile sterilizare) si cresterea penetrarii vaccinurilor catre intreaga populatie a lumii, scopul sau declarat de reducere a populatiei globale cu 10 pana la 15% ar putea fi atins in doar cativa ani.
Cine va ramane in viata? Oamenii inteligenti
Lucru interesant despre toate acestea este faptul ca aceasta campanie de reducere a populatiei la nivel mondial prin intermediul vaccinurilor nu va avea impact asupra oamenilor care le vor evita in constient. Iar acei oameni sunt, in general, mai inteligenti decat media, oameni capabili, care au de fapt o capacitate sporita de a duce mai departe civilizatia umana prin analiza serioasa a lucrurilor.
In cazul în care umanitatea se va salva de la distrugerea proprie si va deveni o specie competitiva in univers, uciderea membrilor mai putin inteligenti ai societatii ar putea parea, pentru cei ce conduc lumea, o abordare perfect rezonabila. Nu sunt de acord cu aceasta abordare, dar poate fi exact ceea ce gandesc ei.
Oricum, decizia de a primi un vaccin antigripal sezonier este, fara indoiala, o dovada ca ati picat un fel de test de IQ universal, indiferent daca demararea acestei testari este sau nu intentia reala a celor ce influenteaza lumea, cum e Bill Gates. Mai important, aceasta este si o tradare a propriei biologii, deoarece aceasta indica faptul ca nu aveti incredere in capacitatea propriului dvs. sistem imunitar de a va proteja chiar si de infectii usoare.
Incercati sa nu fiti printre cei 10 - 15% care sunt sacrificati prin intermediul programelor de vaccinare la nivel mondial!
Fiti sanatosi si intelepti si veti supravietui eforturilor de depopulare a lumii, care fac victime in randul ganditorilor conventionali ce nu au suficienta inteligenta cat sa puna la indoiala ce li se spune sa faca de catre propriile guverne corupte.







Bill Gates says vaccines can

EU CRED-Paul Ferrini, IUBIRE FARA CONDITII

Eu Cred...

Ca nu trebuie sa ne schimbam prietenii,

Daca intelegem ca prietenii se schimba.

Eu Cred...

Ca indiferent cat de bun este un prieten,

El tot te va rani, din cand in cand,

Iar tu trebuie sa-l ierti pentru asta.

Eu Cred...

Ca o adevarata prietenie continua sa creasca,

Chiar si la distantele cele mai mari.

Eu Cred...

Ca imi ia foarte mult timp

Sa devin persoana care as vrea sa fiu.


Eu Cred...
Ca poti merge in continuare,

Mult timp, dupa ce ai crezut ca nu mai poti.

Eu Cred...

Ca suntem responsabili de ceea ce facem,

Indiferent de ceea ce simtim.


Eu Cred...

Ca prietenul meu si cu mine

Putem face orice sau nimic

Si totusi sa ne distram de minune.

Eu Cred...

Ca uneori, oamenii de la care te asteptai sa te loveasca,

Atunci cand ai cazut,

Vor fi aceia care te vor ajuta sa te ridici.

Eu Cred...

Ca maturitatea are mai mult de-a face

Cu genurile de experiente pe care le-ai incercat,

Decat cu cate aniversari ai sarbatorit.

Eu Cred...

Ca nu intotdeauna este suficient

Sa fii iertat de ceilalti.

Cateodata trebuie sa inveti sa te ierti pe tine insuti.

Eu Cred...

Ca trecutul nostru si circumstantele

Poate ca au influentat cine suntem acum,

Dar numai noi purtam raspunderea pentru cine vom deveni.


Eu Cred...

Ca si atunci cand crezi ca nu mai ai nimic de dat,

Cand un prieten te cheama in ajutor,

Vei gasi in tine forta sa-l sustii.

LISTA SCHIMBARILOR PRIN CARE TRECEM, IN PERSPECTIVA ANULUI 2012

LISTA SCHIMBARILOR PRIN CARE TRECEM, IN PERSPECTIVA ANULUI 2012

LISTA SCHIMBARILOR PRIN CARE TRECEM, IN PERSPECTIVA ANULUI 2012... (ii multumim Irinei) Shekinah si Transmisiile Razei Albastre Catre toti Purtatorii Luminii

"In urmatoarele etape ale Luminii, va veti contopi cu esenta voastra, iar universul va sustine acum adevaratul vostru mod de a fi. Pe masura ce va integrati in alinierea cosmica a anului 2012, se vor trezi talentele si capacitatile voastre spirituale, aflate pana acum in stare latenta si toate simturile vi se vor ascuti. Acest aliniament central galactic, din 2012, va reprezenta exact inceputul unei vieti pe masura menirii voastre.

Corpul vostru Christic

Va veti putea misca mult mai confortabil in corpurile voastre pamantene. Ele vor putea purta mai mult din esenta voastra autentica, intrucat cantitatea de Lumina din voi va creste, permitandu-va sa incorporati mai multa energie Divina – “Inaltarea”. Acest proces de Ilumiare este Calea Christica prin Maria Magdalena, care v-a fost ascunsa. Aceste invataturi pierdute ale lui Christos va vor fi revelate.

Corpurile voastre pamantene – porti stelare secrete

Pentru sprijin si cunoastere, veti lucra cu modelul vostru originar sacru si va veti contopi cu fortele cosmice si planetare de Lumina. Acest lucru va va da posibilitatea de a conlucra cu toate sufletele cu o frecventa mai inalta de vibratie, pentru a realiza o puternica vindecare sacra si aliniere a Planetei Pamant. Aceasta trezire va aparea in masa, demonstrandu-va cat de unificat actioneaza Creatia si de ce sunt capabile, cu adevarat, sufletele, atunci cand sunt unite.

Voi sunteti Zeii care s-au intors sa reactiveze Piramidele si Siturile Sacre

Multi dintre voi ati mai fost aici inainte, ati lucrat si ati creat templele sacre si piramidele, care erau instrumente ale Divinitatii, destinate vindecarii, calatoriilor in alte dimensiuni si in spatiu si pastrarii comuniunii cu neamul vostru sacru.

Iata de ce, multi dintre noi sunt atrasi de siturile si vortexurile sacre, pentru a trai experienta acestor energii, care exista in alte taramuri. Voi veti participa la reactivarea acestor situri si piramide sacre si, de asemenea, le veti simti si le veti activa pe cele noi, care vor aparea.

Sunteti pregatiti sa deveniti asa cum ati fost meniti?
LISTA SCHIMBARILOR PRIN CARE TRECEM PANA IN 2012

* Trezirea subita; oameni care nu se aflau pe calea evolutiei spirituale se vor trezi la chemarea inaintasilor stelari.

* Schimbari in munca spirituala; va veti rafina capacitatile spirituale si vor iesi la iveala alte aspecte, fara precedent, ale sinelui vostru launtric. Multi vindecatori ai Razei Albastre se retrag, fiind atrasi pe o noua cale.

* Schimbarea serviciului, a carierelor si a relatiilor de durata – toate acestea se vor incheia sau se vor schimba, facand loc unor noi oportunitati.

* Va simtiti bolnavi si extenuati, mai ales in timpul afluxului de energie din preajma eclipselor solare si lunare si a alinierilor cosmice, intrucat corpurile voastre trec printr-un proces de rafinare a energiilor.

* Nu va veti mai simti confortabil in vechile energii, corpuri si situatii; nu veti mai putea tolera energiile de vibratie mai joasa. Universul va va purta de grija in multe feluri. Daca va veti forta vointa, corpul si starea voastra de sanatate vor avea de suferit.

* Corpul si fiinta voastra functioneaza acum la o frecventa mai inalta, asa ca multe lucruri pe care le-ati facut in trecut nu mai merg acum. Veti gasi noi modalitati de a va ajuta vehiculul vostru sacru, ce are acum o vibratie mai inalta si care continua sa se transforme.

* Va schimbati dieta, pentru a spori cantitatea de Lumina care patrunde in corpul si fiinta voastra.

* Descoperiti noi cai si noi ghizi care sa va sprijine in conectarea cu spiritul vostru; ei fac parte din neamul sufletului vostru, care va da putere si va ajuta sa va extindeti constiinta.

* Va puteti simti separati de Dumnezeu si de ghizii vostri. Modul in care ati primit calauzirea Divina si cunoasterea interioara s-a schimbat. In prezent, voi sunteti la un nivel de maestru. Stiu ca sunteti intr-o perioada de readaptare, in care conexiunile voastre vor deveni si mai stranse.
* Manifestarile sunt mai rapide, cu perioade de pauze, care par sa va tina pe loc, apoi au loc schimbari energetice misterioase.
* Au loc modificari ciudate la nivelul corpului vostru fizic, pe masura ce capatati noi intuitii si o viziune mai inalta; acestea pot fi insotite de o presiune la nivelul capului. Va simtiti capul ca si cum ar fi prins intr-o menghina, apoi, senzatia de eliberare va anunta ca valurile dupa care v-ati ascuns esenta autentica, au fost indepartate.
* Va treziti din somn, obositi. Sinele vostru cel mai inalt si ghizii lucreaza asupra fiintei voastre, aratandu-va si mai multa bunavointa.
* Sunt vremuri in care sunteti super sensibili la energii si vibratii.
* Aveti nopti fara somn. Valurile puternice ale frecventelor cosmice revarsate pe Pamant se interfereaza cu energiile pamantene, generand o stare de neliniste. Voi, ca ancore Divine ale sursei de lumina cosmica, va echilibrati si va realiniati campurile voastre de energie.
* Rezonantele frecventei sunetului vor deveni o metoda de transformare vindecatoare, de comunicare si patrundere in taramurile sacre.
* Extinderea si trezirea inimii.
* Traiti emotii mai puternice, odata cu eliberarea de energii.
* Intalniti alti oameni din familia voastra de suflete. Veti iesi din lunga hibernare, in care ati fost singuri si, treptat, reveniti in lume, intr-un grup care ancoreaza energia sacra, pentru a va simti mai plini de viata si in siguranta.
* Animalele si celelalte fiinte vii, la nivel colectiv si individual, vor actiona ca un barometru al lucrurilor ce se intampla cu adevarat in lumea noastra. Urmariti semnalele pe care vi le transmit. Incepeti sa comunicati cu ele, fiindca aveti aceasta capacitate innascuta.
* Veti fi atrasi sa lucrati cu cristale si cu fiinte de cristal. Cristalele au informatii codificate de impartasit si va vor ajuta sa va echilibrati frecventa energiei si sa fiti mai impamantati.
* Se manifesta o masiva reintoarcere la Femininul Sacru.
* Oportunitati, indisponibile altadata, vor aparea de la sine.
* Veti incepe sa va simtiti mai optimisti, pe masura ce traiti din ce in ce mai mult experienta esentei voastre autentice. Va fi ca si cum un prieten pierdut s-ar fi intors acasa. Acest optimism va va face mai deschisi si mai receptivi.

Ce puteti face pentru a va armoniza cu noile frecvente ale lui 2012 in viata voastra, pentru echilibru si pace. Folositi instrumenele voastre sacre, darurile primite de la spirit.

Darul naturii voastre supersensibile

Dragi frati. Purtatori ai Luminii, exista un motiv pentru natura voastra supersensibila. Omul adevarat este o fiinta sensibila, empatica, ce se afla in armonie si comuniune sacra cu Natura, vantul, apa, pamantul, copacii, animalele, cu ceilalti oameni, cu stelele si cosmosul. Acesta este “Tiparul vostru Originar”, intentia originara a Creatiei Divine. Candva, cand o multime de seminte stelare din centrul Galactic au atins Pamantul, asa stateau lucrurile.

Iar voi, Purtatori ai Luminii, aveti codificata in sufletele voastre aceasta raza puternica, ce activeaza Tiparul Divin originar. Nu este intotdeauna confortabil sa fiti asa, aici, in timp ce planeta trece prin atatea schimbari. Natura voastra ultrasensibila va ajuta sa intelegeti ca ea face parte din sufletul vostru originar, autentic, care va va calauzi prin hatisul schimbarilor ce vor veni. Va sfatuim sa incepeti sa lucrati cu templele voastre sacre, de sorginte Divina - corpurile voastre - si sa onorati aceasta trasatura de natura Divina, care va deveni extrem de valoroasa pentru voi in viitor.

Darurile voastre de Extindere a Constiintei, Continua Schimbare, Transformare si Evolutie

Sunteti meniti sa va extindeti constiinta, iar acesta este modul plenar in care lucreaza universul, in mod constant. De aceea nu va plac etichetarile; restrictii exista in religiile organizate. Simtiti ca va sunt luate puterile sacre. Stiti deja cum sa lucrati cu universul si cu Creatia.

· Lasati sa plece energiile si formele-gand de joasa vibratie.

· Cand aveti dubii, pentru a va simti mai in siguranta in noile coordonate ale esentei voastre reale si, in timp ce sistemele lumii voastre trec prin mari transformari, cautati adevarul in Natura. Ea va incepe sa va vorbeasca, mai tare si mai clar decat inainte.

· Simtiti mai intens Divinul sacru Feminin in Corpurile voastre. Fiind mai constienti in propriul corp, veti sti ce este cu adevarat calauzire divina si ce este doar iluzie.

· Ati putea avea nevoie de mai multa odihna, de minerale si de anumite stari care sa va ajute corpul sa devina Lumina. ODIHNA va fi necesara intre perioadele in care portile stelare vor trimite un aflux de energii. Permiteti-va sa va odihniti, chiar daca vi se pare nu ati muncit prea mult in lumea din afara. Va aflati pe calea sacra a Luminii, care trebuie onorata.

· Jucati-va mai mult, amuzati-va si bucurati-va; miscarea, ritmul, muzica si dansul va vor fi de mare ajutor.

· Lucrati si jucati-va cu regatele device si ale elfilor (spiritele naturii), cu spiritul apei si plantele vindecatoare. Parcurgeti toate aceste schimbari impreuna, iar ele au multe de impartasit cu voi.

· Este timpul sa claditi si sa restabiliti relatii cu Ingerii Vietii, cunoscuti drept elemente si cele patru directii. Veti incepe sa va deschideti catre aceste relatii sacre, urmandu-va chemarea interioara.

· Aliniati-va cu Vointa Divina; acest lucru va va elibera complet si va aduce in viata voastra binele cel mai inalt, absolut, fara a fi nevoie de vreun efort.

· Lucrati cu elementalii corpului vostru, asistentii vostri in probleme de sanatate pentru vehiculul vostru fizic.

· Permiteti-va sa fiti creativi, acest aspect ajutandu-va sa urmati fluxul, in ritmurile sacre ale Creatorului.

· Purificati-va de toata energetica inutila si invechita. Stadiul in care va aflati acum va arata acest lucru in toate modurile posibile si in toate formele de viata – Eliberati-va!

In lumea voastra vor fi transformari si o continua regrupare, pana cand totul se va stabiliza. S-ar putea sa para ca este haos, pana cand are loc realinierea. Voi veti fi ancorele in timp de furtuna, si DA, sunteti pregatiti, asa cum au fost sufletele voastre inca de la inceputurile timpului. Realiniindu-va zilnic cu fluxul si ritmurile Sursei/Creatorului – Alinierea Divina – veti trai o viata plina de gratie si liniste, acum si in viitor."

Sursa: Editura For You

Invitatie la meditatie

In contextul apelului la a manifesta recunostinta cat mai mult posibil si in contextul aspectelor astrologice care ne bat la usa, ma tot gandesc de ieri cat de important este sa ne manifestam recunostinta fata de ghizii care ne sustin din planurile subtile.

In aceasta luna, nodul nord al lunii (capul dragonului) se muta din Capricorn, in Sagetator. Sagetatorul ne indruma spre expansiune, spre a depasi granitele, spre a merge mai departe si mai departe, atat in plan fizic, cat si in plan subtil si mai ales in planul cunoasterii spirituale. Cu picioarele bine asezate pe pamant si cu arcul intins spre cer, el sparge tipare si orice limitari si mi se pare extraordinar ca asta se intampla pe fondul intrarii, in 9 martie, in cel de-al noualea ciclu mayas, ciclul care va genera constiinta unimii.

Neptun va intra si el curand in semnul Pestilor si va sta acolo 14 ani. Aici, Neptun este acasa la el, iar semnul Pestilor este semnul credintei si iubirii si al contactului direct cu lumea de dincolo de voal. Consider ca este important sa incepem sa exersam contactul cu fiintele din lumea subtila, sa invitam fiintele de Lumina sa participe activ in vietile noastre si sa fim CONSTIENTI de ce se intampla in jurul nostru. Vrem sau nu sa credem, nu suntem singuri nici o clipa si e bine sa alegem noi, decat sa fim luati prin surprindere.

Inainte sa incep sa scriu aceste randuri am vazut un filmulet despre triburile izolate inca din padurile amazoniene si am simtit cat de important este pentru acele fiinte sa fie contactate bland, sa nu le fie invadat spatiul care le confera confortul si siguranta, asa cum inteleg ei asta. Si am simtit foarte tare ca este aceeasi situatie intre lumea civilizata si civilizatiile superioare. Inca suntem priviti de mii de ochi din „avion†si suntem protejati si lasati sa ne adaptam incet, la ideea ca nu suntem singuri, ca exista fiinte care nu vor sa ne tulbure confortul (din acceptiunea noastra), dar vor sa ne ofere deschidere spre mai mult, spre alt nivel, spre altceva, ce nici macar nu poate fi imaginat din perspectiva tridimensionala. Cu certitudine vor cadea multe cortine de peste ochii care au fost obisnuiti sa „vada†doar pana la un anumit nivel. Nu exista nici un dubiu in acest sens. Este mersul firesc al lucrurilor. Pe masura ce am strabatut ciclurile de evolutie a constiintei, deschiderea pe care a adus-o un ciclu nou a fost uriasa. Daca ne gandim ce inseamna trecerea de la ciclul celular, la cel mamifer intelegem ca este o schimbare uriasa, chiar daca a durat foarte multe milioane de ani. Pe masura ce s-a trecut de la un ciclu la altul, s-a scurtat si perioada de manifestare de douazeci de ori, asa ca de la primul ciclu care dureaza 16 bilioane de ani, al doilea dureaza 820 de milioane de ani si este vorba de primele animale. Al treilea ciclu dureaza 41 de milioane de ani si se formeaza primele familii. Urmatorul dureaza 2,2 milioane de ani si apar primele triburi. Urmatorul ciclu dureaza 102.000 de ani si apare limba. Urmatorul ciclu dureaza 5125 de ani si apare scrisul. Urmatorul ciclu dureaza 256 de ani si se produce industrializarea si este vorba despre ciclul planetar. Si iata-ne in ciclul in care ne aflam de 12 ani - ciclul galactic. In cateva zile intram in ultimul ciclu, cel universal, care va dura doar 260 de zile. Urmarind in felul asta, evolutia ciclica, putem sa ne dam seama ca e vorba de un salt urias in constiinta, ca aceste 260 de zile aduc o deschidere de neimaginat. Dar m-a luat valul, vorbind despre ciclurile marelui calendar mayas si m-am departat de ceea ce voiam sa va propun. Insa probabil este necesar sa se revina cat mai des cu aceste informatii, pentru a intelege importanta vremurilor pe care le traim si deschiderea in constiinta, pe care ne-o aduce acest al noualea ciclu, ciclul universal. Nu vom putea merge inainte pe calea evolutiei, daca nu integram acest concept de interconectare. Asa ca haideti sa lucram cu el. Eu imi propun sa revin periodic cu exercitii, pentru a ne familiariza cu prezenta fiintelor din planurile subtile, pentru a le primi si integra in vietile noastre, ca pe ceva foarte obisnuit. Vremurile care vin ne vor aduce situatii la care nu vom gasi rezolvare, urmand caile „rationaleâ€, asa ca e bine sa ne familiarizam cu comunicarea cu fiintele pe care nu le-am vazut inca (unii) dar STIM ca ele exista. Cei care nu cred pot sa exerseze din simpla curiozitate, iar daca rezistenta lor este prea mare, imi cer iertare daca le provoc disconfort, cu informatii care nu rezoneaza cu credintele lor.

Asa ca hadeti sa exersam. Va propun sa inchideti ochii, sa respirati de cateva ori profund, constienti fiind de respiratie si sa va propuneti sa invitati ghizii, in spatiul pe care puteti sa-l simtiti la nivel de senzatii fizice si la nivel emotional. Pentru a fi mai liberi de ganduri, imaginati-va ca dirijati gandurile care nu va lasa sa va detasati, intr-o cutie mare, pe care o inchideti cu un capac greu. Lasati un timp gandurile sa vina si sa plece, pe cele care persista trimiteti-le in acea cutie mare si inchideti cutia, atunci cand simtiti liniste si pace. Cereti-le ghizilor vostri (sau ingerasilor pazitori… cum simtiti ca va este mai confortabil) sa va dea un semn clar - iar daca nu reusiti sa „cititi†raspunsul lor, indicati-le o parte specifica a corpului. Sputeti ghidului (ingerului): „te invit in spatiul meu si te rog sa-mi confirmi prezenta ta printr-o senzatie sau un sentiment clar. Te rog sa-mi confirmi prezenta printr-o atingere (pe oraz, pe brat, pe dosul mainii sau in palma)â€. Dati-va voie sa simtiti si nu lasati mintea sa va incurce. Daca revin gaduri, trimiteti-le in cutie. Si, atunci cand v-ati localizat ghidul si simtiti fizic sau (si) emotional prezenta lui, lasati-l sa va invaluie cu iubire lui si manifestati cat de multa recunostinta puteti. Spuneti-i in gand - sau cum doriti - „multumesc ca ai acceptat sa ai grija de mine, ca esti langa mine in fiecare clipa a vietii mele, ca ma protejezi si ma indrumi, ca ma iubesti si ma accepti asa cum sunt. Te rog sa ma ajuti sa te regasesc cat mai des langa mine. Da-mi un semn, o senzatie prin care sa stiu cand imi atragi atentia spre ceva, cand imi trimiti informatii. O senzatie prin care sa te recunosc de cate ori te voi chema si te voi ruga sa ma ajuti. Iti multumesc!â€

Dati-va voie apoi sa simtiti bucuria manifestata de ghidul vostru, poate o sa aveti senzatii in par, ca si cand s-ar juca cu parul vostru, poate o sa aveti senzatia ca vi se zbat pleoapele, ca si cum s-ar juca cu genele voastre, poate ca o sa simtiti valuri de caldura sau furnicaturi. Poate ca o sa simtiti presiune sau senzatia de urechi infundate, ca si cum ati urca la mare altitudine. Scaldati-va in senzatii si bucurati-va. STITI ca sunteti ocrotiti in permanenta si manifestati, repet, cat de multa recunostinta puteti, pentru aceasta fiinta care a ales sa va fie alaturi toata viata, cu iubire si devotament si absolut neconditionat.

Alegeti, daca simtiti, un fond muzical bland si adecvat, iar daca nu va inspira nimic, aveti aici muzica lui Eric Berglund:

SURSA
http://centrulholistic.blogspot.com/


joi, 28 aprilie 2011

Transformarea alchimica

Transformarea alchimica, datorata emisiilor solare (iata ce inseamna, de fapt, 6 6 6)

traducere din engleza




Premiile Nobel in anul 2010, pentru Chimie si Fizica au fost acordate pentru cercetarile legate de atomul de carbon. Premiul Nobel pentru Chimie a mers la trei oameni de stiinta, pentru dezvoltarea unui set de instrumente privind modificarea atomilor de carbon, in timp ce premiul pentru Fizica a fost primit de doi fizicieni rusi pentru studiul lor asupra proprietatilor remarcabile ale graphenelor - un element structural de baza a unor carboni alotropi, inclusiv grafit.

In timp ce se anunta Premiul Nobel pentru Fizica, Academia Regala Suedeza de Stiinte, a declarat: “atomii de carbon, baza tuturor formelor de viata cunoscute pe Pamant, ne-au surprins din nou.”

Ei nu-si dau seama cat de importanta este declaratia lor; pentru ca ceea ce am vazut in graphene este doar o mica parte din minunile de care este capabil carbonul. In special ceea ce ne asteapta in viitorul foarte apropiat!

Inainte de a dezvalui forma de carbon care va schimba fiecare aspect al vietii noastre, atat de complet si atat de drastic, aduc in atentia dumneavoastra evenimente legate de alte cateva stiri, din ultimele saptamani.

Recent a existat un val de ingrijorare in cercurile stiintifice cu privire la descoperirea influentei Soarelui asupra dezintegrarii elementelor radioactive pe Pamant. S-a constatat ca un anumit tip de emisii ciudate ale Soarelui cauzeaza mutatii pe Pamant. Influenta sa asupra ratelor de dezintegrare ale unor elemente cum ar fi Carbon- 14, a fost deosebit de ingrijoratoare si neasteptata. Atomii de carbon, dupa cum s-a declarat anterior, sunt componenta de baza a vietii, asa cum o stim; iar Carbon-12 este forma cea mai abundenta de carbon pentru aproximativ 99% dintre toate formele cunoscute de carbon. Acesta este izotopul de carbon, care consta din 6 protoni, 6 electroni si 6 neutroni – deci 6-6-6. Va suna familiar?

Dupa oxigen, al doilea element cel mai abundent din corpul uman este Carbon-12. Prin incinerare corpul uman se intoarce in starea sa, de Carbon-12. Dupa hidrogen, heliu si oxigen, care sunt toate gaze, Carbon-12 este cel mai abundent element din Univers. Carbon-12 este, de asemenea, unul dintre cele 5 elemente care compun AND-ul uman. Astfel, Carbon-12 este intr-adevar, elementul cel mai important in ceea ce priveste viata, asa cum o stim astazi. Aceasta este, probabil, ceea ce se scria in Apocalipsa cu privire la numarul 666, care era numar de om (sau numarul fiarei). Acesta este numarul lui Carbon-12 care este baza corpului fizic al omului in legatura cu Universul fizic.

Acest lucru este deosebit de semnificativ daca intelegem ce se asteapta prin aceasta transmutatie de Carbon-12, care va conferi Omului puteri supraomenesti si care va aduce un progres tehnologic pana la redundanta completa.

Fiecare lucru are timpul sau: un timp pentru a descoperi, un timp pentru a sarbatori. Acum este timpul pentru a descoperi acest secret al tuturor secretelor, adica Secretul Alchimic al Pietrei Filozofale, care transforma, in sens simbolic, totul in aur. Secretul Elixirului Vietii. Secretul Ambrosiei, nectarul nemuririi !

Pana la urma, Secretul Ascensiunii, deoarece functia sa principala este de a ajuta la Inaltare si la formarea unui Portal spre dimensiunile superioare.

Secretul Carbonului-7!



Izotopul de Carbon-7, nedescoperit pana in prezent, are 6 electroni, 6 protoni si doar 1 neutron. Este un element echivalent al sistemului energiei Kundalini, precum si cubului lui Metatron.

Ca si elementul fier, care are capacitatea de a sustine un camp magnetic in jurul lui, Carbon-7 are capacitatea stranie de a crea campuri hiperdimensionale, cum ar fi campurile mentale. Astfel, se pot amplifica gandurile, multidimensional, la fel cum Fierul si Cuprul pot amplifica intr-un transformator campurile magnetice.

Firesc, acest lucru se formeaza si in creierul adeptilor spirituali atunci cand acestia au experiente in afara corpului sau in timpul realizarii altor fenomene supranaturale, cum ar fi bilocatia, materializarea, etc. In timp se formeaza o stralucire, un halou (nimb de lumina) in jurul fiintelor extrem de evoluate, iar aceasta se datoreaza producerii in exces de neutroni, atunci cand Carbon-12 se transmute in Carbon- 7, in interiorul creierului lor. Cu toate acestea, Carbon-7 se descompune foarte rapid in alte forme de materie; prin urmare este aproape imposibil de detectat acest element Carbon-7, direct in corpul uman.

Istoria si Religia ne-au oferit mai multe indicii cu privire la identitatea acestui minunat element, prin notatii criptice, simboluri si texte enigmatice. Aceasta ocultare a fost necesara pentru protejarea cunoasterii, deoarece, ajunsa in maini gresite, ar fi putut duce la distrugerea acestei planete. Aceasta este puterea sa !

Aceste riscuri predomina si acum, insa exista 2 motive principale pentru revelarea acestei cunoasteri in momentul de acum:

1. Suntem acum in pragul celei mai mari si importante schimbari prin care umanitatea a trecut vreodata. A venit timpul ca toate secretele sa fie descoperite, implicit acest secret care a fost pastrat o lunga perioada de timp. Natura a vorbit, prin diferite semne, anuntand ca timpul pentru ca acesta sa fie dezvaluit, a sosit.

2. Desi structura atomica si proprietatile acestui element minunat sunt relevate aici, este extrem de dificil de a sintetiza Carbon-7 intr-un laborator, in afara de scumpele acceleratoare de particule.

In sistemul Kundalini, aceasta configuratie 6-6-1 este reprezentata de partenerii de sex masculin si feminin, prin cele 6 chakre inferioare plus a 7-a chakra, Sahasrara, care este neutra.

In iudaism, Metatron, care este considerat a fi mediator a lui Dumnezeu, este adesea reprezentat printr-un cub format din 13 cercuri, din care 1 cerc central, inconjurat de 6 interioare si 6 exterioare.

In crestinism, Da Vinci, in Cina cea de Taina, infatiseaza un moment inainte de rastignirea lui Hristos si, ulterior Invierea si Inaltarea, infatisata de o reprezentare simbolica a configuratiei 6-6-1, adica cei 6 apostoli asezati de fiecare parte a lui Isus Hristos.

Este interesant de notat ca ambele energii Kundalini, Metatron si Hristos, sunt vehicule ale Maicii Domnului, chiar daca fac parte din sisteme spirituale diferite.

Toate acestea sunt stiute de civilizatiile avansate de dincolo de planeta noastra, care au fost uitate de noi, peste milenii. Eliberarea acestor informatii, in acest timp, este de asemenea menita sa accelereze Divulgarea Secretului. Aceasta cunoastere, are puterea de a amplifica mintea umana si va face ca toate progresele tehnologice si ale sistemelor economice sa devina complet redundante (adica sa contina informatii identice in mai multe parti ale aceluiasi sistem de informatii), deorece in timpul de manifestare al Abundentei care ne asteapta dupa 2012, tehnologia si banii nu vor mai avea nici o valoare.

In perioada post Divulgare, mintea colectiva a Omului va suferi o schimbare cuantica expansiva. O masa critica a omenirii va trece de la o viata egocentric-materiala la o viata fara de ego, plina de iubire și spiritualitate.

Activitatea Soarelui, in aceasta perioada, va duce la transformarea finala, care va fi transmutarea Carbonului-12 din ADN-ul uman, in Carbon-7. Acest lucru va permite omului sa supraviețuiască dublului “cataclism” de schimbare a polilor si migrarii Noului Pamant spre dimensiunile superioare."


SURSA: Video ‘’The Secret of Secrets’’

http://www.youtube.com/watch?v=b5_6R8YBlv4&feature=player_embedded